Samuraj.cz

Volvo XC60 – bezpečnost především

Kateřina Řehořová
Nyní vám představujeme nové Volvo XC60, které bude mít premiéru na autosalonu v Ženevě. Ladnost, dokonalost a především bezpečnost jsou pro tento nový vůz charakteristické.
Auta – design Volva XC60

Nové Volvo XC60 svou velikostí spadá do kategorie menších SUV. Ladnost, dokonalost a především bezpečnost jsou pro tento nový vůz charakteristické. Interiér je také velmi zajímavý. Na první dojem zaujme tradiční odlehčený design středového tunelu , který je doplněn velkým displejem navigačního a informačního systému.

Jízdní vlastnosti a dynamika nového Volva XC60

K mání u nového Volva XC60 budou tři typy motorů: můžete si vybrat například přeplňovaný zážehový motor 3.0 T6 o výkonu 285 koní a nebo jednu ze dvou variant turbodieselu D5 o výkonech 185 nebo 163 koní. Vůz je standardně vybaven pohonem všech kol. V průběhu roku 2009 by se měla na trhu objevit ještě verze s pohonem předních kol a dieselovým motorem 2.4 o výkonu 163 koní, která by měla splňovat emisní normu Euro 5.

Systém CitySafety - pro ještě větší bezpečnost

Systém CitySafety je uzpůsoben především na městský a příměstský provoz. Laserový senzor zabudovaný v předním skle nepřestává sledovat pohybující se i stojící objekty ve směru jízdy. Laserové paprsky skenují prostor zhruba pěti metrů před vozidlem a systém na jejich základě každou sekundu provádí okolo padesáti výpočetních operací, které jsou převedeny na brzdnou sílu nutnou k zabránění srážky.

Rubrika Automoto Vám nabízí: Zajímavý Hummer O2 Rinspeed sQuba - auto nebo ponorka? Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster Ferrari F430 Spider BIO Fuel Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější Lepší a prostornější Audi A3 Sportback Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou? Audi R8, další člen početné rodiny
Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda BMW M6 Convertible Mitshubishi Lancer Evo IX Maseti MC12

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.