Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

Sportovní styling, elegance a funkčnost jsou hlavní rysy designu Audi A3 Sportback. Výjimečný pětidveřák, který vychází z třídveřové verze Audi A3 prodělal výrazné úpravy směřující především k získání většího prostoru uvnitř vozu pro cestující.
Osobní automobil Audi A3 Sportback a jeho venkovní testování

Vylepšené Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback je výjimečný pětidveřák, který vychází z třídveřové verze Audi A3. Sportback prodělal výrazné úpravy směřující především k získání většího prostoru pro cestující. Oproti standardnímu modelu je nová řada v zadní partii prodloužená o 8 centimetrů a její zavazadlový prostor je o 20 litrů větší.

Sportovního styling, elegance a funkčnost, jsou hlavní rysy designu Audi A3 Sportback. Jednodílná maska chladiče propojuje její horní a dolní část do tvaru převráceného lichoběžníku, což vozu dodává sportovní image. Nově řešená dvoudílná koncová světla přitahují pozornost při pohledu na Sportback zezadu. Velmi osobité je především tvarování spodních partií u vnějšího okraje vozu. V pohledu zezadu pak také zaujme koncovka výfuku, která je podle použitého motoru buď jednoduchá nebo dvojitá. Typické vytažené blatníky doplněné mohutnými prahy, nesmí na Audi A3 Sportback chybět. Vůz je k dostání ve třech verzích, Attraction,Ambition a Ambiente, které se liší nejen vybavením interiéru, ale také rozdíly v technice.

Interiér vozu - prostorný a pohodlný zároveň

Propracovaný design sjednocuje funkčnost a komfort celého vozu. Elektricky ovládaná okna zadních dveří a nový atraktivní volant jsou pouhou třešničkou na dortu celého interiéru. Mnoho řidičů také ocení více místa pro nohy, nad hlavami i pro ramena, a více prostoru pro zavazadla. Po sklopení zadních sedadel nabízí zadní část Audi A3 Sportback až 1120 litrů prostoru pro zavazadla.

Audi A3 Sportback - jízdní vlastnosti vozu

Zájemci o Audi A3 Sportback mohou volit ze škály silných a šetrných FSI a TDI motorů, jejichž výkony sahají od 75 kW až po 184 kW. Výjimkou a také světovou premiérou je u Audi zcela nový zážehový čtyřválcový motor 2,0 TFSI, který má výkon 200 koní a plochou křivku točivého momentu 280 Nm mezi 1800 a 5000 ot/min. Audi A3 Sportback zrychlí s tímto motorem z 0 na 100 km/hod za 7,1 sekundy. Nejvyšší rychlost vozu je 234 km/h. Za zmínku stojí také pár slov o převodovce S-Tronic, kterou výrobci k vozu nabízí.

Převodovka S-Tronic

Převodovka S-Tronic kombinuje sportovní charakter manuální šestistupňové převodovky s přednostmi moderních automatických převodovek.

Systém quattro - a kola sedí na silnici jako ulitá

Stálý pohon všech kol quattro zaručuje efektivní přenos výkonu motoru na kola přední a zadní nápravy, což zlepšuje trakční vlastnosti vozu a zvyšuje bezpečnost jízdy. Podvozek Audi A3 Sportback s nezávislým zavěšením zadních kol a řízením s elektromechanickým posilovačem působí na cestách velmi jistě a zároveň také bezpečně. Elektromechanický posilovač řízení mění svůj účinek v závislosti na rychlosti jízdy.

Rubrika automoto nabízí

Audi R8, další člen početné rodiny

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda

Tesla Roadster - už ani kapka paliva

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Maseti MC12

Citroen C3

BMW M6 Convertible

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

5 největších krváků uplynulého roku
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies