Tesla Roadster – už ani kapka paliva...

Chtěli byste rychlý, výkonný a tichý supersportovní vůz, který by nepotřeboval pro svůj provoz ani kapku paliva? Pokud máte více než 2 milióny nazbyt, může se stát váš sen realitou.
Osobní automobil Tesla Roadster a průjezd zatáčkou

Tesla Roadster – už ani kapka paliva...

Tesla Motors uvedla před necelým rokem netradiční sportovní vůz, dalo by se také říci elektrický supersporťák. Design vozu vzal do svých rukou Barney Hatt, vedoucí designového studia automobilky Lotus, který se nechal inspirovat Lotusem při navrhování Tesly Roadster. Výsledkem je úhledný, elegantní, moderní sportovní vůz. V zadní části tohoto vozu nenaleznete výfuk, což se vám může zdát podivné. Avšak Tesla Roadster jej nepotřebuje. Pod kapotou vozu také nenajdeme ani jedinou kapku paliva.

Tesla Roadster – co skrývá pod kapotou tento elektrický supersporťák?

Tento supersporťák je poháněn třífázovým elektromotorem s výkonem odpovídajícím 185 kW (248 koní) a maximálním točivým momentem 244 Nm. Při 13 000 ot./min. klesá točivý moment na 101 Nm. Dvoustupňová převodovka zajišťuje naprosto plynulou akceleraci celého vozu. Síla je přenášena přímo na zadní nápravu, kompaktní motor je uložen mezi koly. Mikročipy řízená elektronika rozjede Teslu vyrobenou převážně z uhlíkových vláken z 0 na 100 kilometrů za hodinu přibližně za 4 vteřiny. Maximální rychlost činí zhruba 210 km/h.

Na co vlastně Roadster jezdí?

Na jedno nabití Li-Ion akumulátoru o kapacitě 6800 mAh, které trvá zhruba tři a půl hodiny, ujede Tesla Roadster okolo 400 km. Žiivotnost baterií je odhadována na více než 160 tisíc kilometrů.

Pro inspiraci

Audi R8, další člen početné rodiny

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Maseti MC12

Citroen C3

BMW M6 Convertible

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies