Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější

Legendární Corvetta přichází na trh v novém vrcholném provedení, které nese označení ZR1. Nejen na to, co v sobě nová Corvetta skrývá, ale také další velmi zajímavé informace se dočtete v našem článku.
Osobní automobil Chevrolet Corvette ZR1 a jeho prezentace

Design nové Corvetty ZR1

Nová Corvetta ZR1 je novinka na automobilovém trhu, která bude od ostatních modelů Corvette jednoduše odlišitelná nejen díky svému vzhledu. Design vozu byl přepracován především na přídi, která se má více přiblížit závodním vozům C6R. Dominantním designérským prvkem nové Corvetty ZR1 je bezpochyby také střed kapoty odkrývající pohled na kryt motoru, pod nímž je uložen kompresor. Ve snaze snížit celkovou hmotnost vozu i jeho těžiště je použita u nové Corvetty jednodílná karbonová střecha.

Jízdní vlastnosti Chevroletu Corvette ZR1

Chevrolet Corvette ZR1 je novinka založená na šesté generaci klasické Corvetty. Pohání ji silný osmiválec LS9 o objemu 6,2 litru, což je oproti její starší příbuzné Z06 se 7 litry překvapivý rozdíl. Nový agregát za pomoci mechanického kompresoru Eaton podává výkon 462 kW (620 k) a točivý moment 807 Nm, přeplňovaná pohonná jednotka LS9 produkuje 90 procent točivého momentu v rozmezí od 2600 do 6000 ot./min a má litrový výkon 100 koní na litr objemu. Síla pohonné jednotky je přenášena na kola zadní nápravy prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky Tremec TR6060.

 

dokonalý styk s asfaltem mají na starosti pneumatiky Michelin Pilot Sport, které mají rozměry vpředu 285/30 ZR19 a vzadu 335/20 ZR20. Rychlé zastavení mají zajistit karbon-keramické kotoučové brzdy. Zadní patnáctipalcové kotouče jsou stejné jako ty, které byly použity na přední nápravě Ferrari Enzo. Vpředu má Chevrolet Corvette ZR1 brzdy o průměru patnáct a půl palce. Do kotoučů se vzadu zakusují čtyřpístkové a vpředu šestipístkové brzdiče od společnosti Brembo.

Chevrolet Corvette ZR1 s použitím magneto-reologických tlumičů

Na ZR1 je upraven i podvozek, kde jsou oproti modelu Z06 použity měkčí pružiny a magneto-reologické tlumiče s měnitelnou charakteristikou podobné jako u Ferrari 599 GTB Fiorano.

Zajíma Vás cena Corvetty?

Chevrolet Corvette ZR1 má k dealerům dorazit začátkem léta 2008 a jeho cena se má v USA pohybovat okolo 100.000 amerických dolarů (zhruba 1,8 mil. Kč).

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou?

Audi R8, další člen početné rodiny

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Maseti MC12

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies