Samuraj.cz

Caterham RS – luxusní auto pro pěkné počasí

Kateřina Řehořová
Caterham RS je typickým výrobkem svého výrobce - automobilové firmy Caterham. Je to malý dvousedalový vůz s maximálním rozvorem a rozchodem, ale poměrně malým pohodlím při jízdě…avšak ani to nebrání novému Caterhamu RS, aby byl oblíbený.
Caterham RS a jeho design

Zajímavý design nového Caterhamu RS mluví za vše. Ladné zaoblené křivky, netradiční řešení sedadel, nový design světlometů či přítlačné přední křídlo. Caterham působí velmi luxusním a zároveň sportovním dojmem. Nevýhoda nového Caterhamu RS je akorát střecha - jelikož nový Caterham RS nemá téměř žádnou střechu, je ochrana před nepříznivým počasím téměř nulová.

Jízdní vlastnosti a dynamika nového Caterhamu RS

Nový Caterham RS v sobě ukrývá vidlicový osmiválec o objemu 2,4 l. Výkon agregátu je neuvěřitelných 280 kW. RS Performance se podívala na motor ještě důkladněji a našli mezeru, kde umístili turbodmychadlo. Tím se výkon agregátu nového Caterhamu RS zvedl na hodnotu větší než 500 koní, což je více než 368 kW. Točivý moment v 8500 ot./min dosahuje svého vrcholu 406 N.m.

 

Auto o rozměrech 3530 x 1685 x 1140 s rozvorem 2305 mm má díky své konstrukci hmotnost pouhých 520 kg. Z 0 na 100 km/h zrychlí vůz za méně než 3 sekundy, maximální rychlost je 150 mph (241 km/h). Na voze jsou použity kotoučové brzdy o rozměrech 280 mm vpředu, vzadu pak 260 mm.

Caterham RS – zajímá Vás cena?

Cena vozu je oficiálně 115 000 liber, což je v přepočtu něco okolo 3,9 miliónu korun. Tak co, jak vás nový Caterham RS zaujal?

Rubrika Automoto Vám nabízí: Zajímavý Hummer O2 Rinspeed sQuba - auto nebo ponorka? Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster Ferrari F430 Spider BIO Fuel Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější Lepší a prostornější Audi A3 Sportback Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou? Audi R8, další člen početné rodiny
Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda BMW M6 Convertible Mitshubishi Lancer Evo IX Maseti MC12

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.