Znáte videobrýle?

U nás se o nich ještě moc neví... V Japonsku jsou ale obrovským hitem a postupně se rozšiřují do celého světa. Ptáte se o čem je řeč? V dnešním článku vám představíme hit posledního roku – videobrýle.
Fotografie znázorňující fotobrýle

Videobrýle znamenají moderní styl

V oblasti osobního videa se poslední dobou rozmáhá fenomén jménem videobrýle. Tento praktický přístroj vám umožní sledovat vaše oblíbené filmy nebo videa nerušeně v soukromí. Největší využití by tento vynález mohl mít v nekonečně dlouhých cestách vlakem, v letadle nebo při zabíjení času v dopravních zácpách. Videobrýle byly také představeny na erotickém veletrhu, kde byli nabízeny milovníkům pornografických filmů. Ti už se teď nemusí bát, že je někdo při sledování filmů nachytá.

Technika jde stále kupředu...

Videobrýle jsou mílovým krokem kupředu v oblasti osobního videa. Většinou neváží ani 100 gramů, mají moderně navržený design, který má futuristický charakter. Když si je nasadíte, máte dojem, že vás přenesly do jiné reality. Díky dvěma malým zabudovaným displayům se obraz ve videbrýlých jeví velmi plasticky, navíc je dokreslen vcelku kvalitním zvukem ze stereofonních sluchátek. Napájení je u videobrýlí řešeno buď tužkovými baterkami, nebo napájením ze sítě. V provozu pak mají vydžet 5 až 10 hodin.

Videobrýle již od 5000 korun

Videobrýle se vyrábějí v mnoha variantách. Od nejjednodušších typů, které pořídíte již od 5000 Kč, až po ty, které jso určeny pro herní průmysl, lékařství, lehký průmysl, plánování a vizualizace architektonických projektů. Do takových videobrýlí byste museli investovat i sto tisíc korun. Ptáte se, v čem se mohou tolik lišit?

Kapesní domácí kino

Nejdražší a nejkvalitnější jsou brýle, které díky technologii LCOS (tekuté krystaly na křemíku) poskytují největší ostrost. Navíc se snaží co nejméně unavit vaše oči. Většinou videobrýle zobrazují 16,7 milionů barev, rozdílný je ovšem počet pixelů. Rozlišení 800 x 600 pixelů pro uživatele znamená, že sleduje obraz porovnatelný se sledováním 40-ti palcové televize ze vzdálenosti dvou metrů.

 

Na trhu jsou ovšem i videobrýle s velikostí 1280 x 1024 pixelů, které simulují dojem sledování 80-ti palcového televizoru ze vzdálenosti dvou metrů. Zní to až neuvěřitelně, ale doba pokročila tak daleko, že už je dnes prakticky možné, aby si každý nosil své vlastní domácí kino stále u sebe...

Další zajímavé články z rubriky Technika a HiTech

Stylové stojany na CD

Zajímavosti ze světa mobilů

A-Bike - nejlehčí skládací kolo na světě

Microsoft Zune 2.0 - pokoří oblíbený iPod?

Digitální vysílání - důležitá fakta

Kvalitní poslech MP3 - jaké sluchátka jsou ty nej?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Techno a trance
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies