Tiskárny - jakou si vybrat?

V dnešní době si již můžeme dovolit vybrat z několika technologicky odlišných druhů tisku. Staré jehličkové tiskárny začínají být pasé, většina uživatelů dnes sahá po inkoustové technologii tisku. Za nejmodernější a běžně užívané patří laserové tiskárny.
Fotografie dvou tiskáren

PC versus jehličkové tiskárny

Nekvalitní je proto, jelikož jehličky se nedají vyrobit hodně jemné a tudíž nedosahují tak vysoké kvality tisku. Není možno tisknout barevně a nikoho určitě také nepotěší hlučnost provozu, vznikající při samotném tisku. Mezi jejich výhody, kvůli kterým se stále prodávají patří velmi nízké provozní náklady a malá pořizovací cena. Při využití v kanceláři je zde možnost tisku na více stran najednou, nebo tisk na velké zásobníkové role papíru.

Koupě a prodej - inkoustové tiskárny

Tisková hlava tryská z mikroskopických trysek na papír miniaturní kapičky inkoustu. Tento způsob provozu umožňuje také tisk barevných obrázků, a proto se hodně využívají v domácnostech. Pozor si ovšem musíme dát při spotřebě inkoustového toneru. Tisk hodně tmavých a příliš velkých obrázků se nám velice prodraží. Inkoustová náplň je totiž značně drahá, ceny náplní se pohybují okolo 1300 Kč. Celá tiskárna je cenově dostupná a má poměrně kvalitní tisk.

Laserové tiskárny - jsou nejlepší?

Tento druh tiskárny není pro tisk fotografií příliš vhodný, nedovede tisknout na fotopapír a tak nelze dosáhnout lesklé fotografie. Rovněž není schopna poskytnout tak vysoké rozlišení pro tisk fotografií jako inkoustová tiskárna. Za to s textem je vše v nejlepším pořádku. S podstatně nižšími náklady na tisk, oproti inkoustové tiskárně lze dosáhnout čistého, velmi kontrastního a kvalitního dokumentu.

Rubrika PC a hry - přečtěte si také:

PC nebo Notebook?

Svět PC - počítačové závodní hry

World of Warcraft – fenomén dneška

Jak nejlépe „ujíždět“ na počítačových hrách

Gril napájený přes USB

Ochrana před nebezpečím z internetu 1.díl

Ochrana před nebezpečím z internetu 2.díl

Optická myš - výhody a nevýhody

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies