PC nebo Notebook?

Možná i vy právě řešíte dilema jestli si koupit stolní PC nebo notebook. Nenechte se ovlivnit předsudlky a rozhodněte se podle vašich potřeb. K tomu vám může pomoci tento článek.
Fotografie bílého notebooku ležícího na stole

PC versus notebook - výhody a nevýhody notebooku

Hlavní výhodou notebooku je určitě jeho mobilita. Prostě jej vezmete a snadno přenesete kamkoli bude potřeba. Ale ne všechny notebooky jsou tak mobilní, jak by zákazník chtěl. S veškerou výbavou jako je adaptér, myš a brašna se dostanete i na celkovou váhu okolo 5 až 6 kilo. Také to, že nemusíte být v jednom kuse připojeni k elektrické síti, je velká výhoda notebooku.

Nové počítačové hry si bohužel na notebooku nezahrajete

Naproti těmto pozitivům se však staví i nějaké ty negativa. Nejnovější tituly ze světa her si na notebooku jen těžko zahrajete, protože grafický výkon v těchto strojích se se stolními počítači nedá vůbec srovnat a i ta nejvýkonější grafická karta nebude novým hrám stíhat. Naproti tomu s filmy nebudete mít žádný problém a díky vestavěnému zdroji se na něj podíváte třeba i při cestě vlakem.

PC - výhody a nevýhody

Jak jsme již předeslali, pro zaryté hráče PC her notebook není. Ti sáhnou určitě po PC, které si již mnohdy, ten kdo tomu alespoň trochu rozumí, sestaví doma sám s komponenty, které dnes není problém koupit. Má to však jednu nevýhodu. Váš počítač bude zcela nevylazen, což se u notebooku stane málokdy. Ty jsou ve většině případů vylazeny už od výrobce.

Svět počítačů - rady na závěr

Pro notebook jednoznačně hovoří jeho mobilita, naproti tomu pro PC zase grafický výkon a možnost si postavit počítač zcela pro své potřeby. Užitnou hodnotou se notebook stolnímu počítači hodně blíží a mnohdy ho i překoná. A co cena? Takový rozdíl, jako tady byl dříve, už není, ale přece jen zmenšování něco stojí a za notebook stalé zaplatíte pár tisíc navíc.

Další zajímavé články nejen pro muže

Nokia Morph - mobil budoucnosti?

Porsche uvádí svůj první mobilní telefon P9521

Scuba-Doo aneb dovolená pod mořem

Digitální vysílání - co přinese divákovi

Gril napájený přes USB

Segway - jak vyřešit městskou dopravu?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies