Češi ve světě – který to dotáhl nejdál?

Chcete to někam v životě dotáhnout a nevíte, jak na to? Nechte se inspirovat těmi, kteří už to dokázali a zkuste je napodobit. Dnes vám ukážeme ty, kteří to ve světě dotáhli nejdál. Čtěte dál náš článek.
Modelka Taťána Kuchařová při reklamní focení

Taťána Kuchařová

Momentálně nejznámější česká celebrita, které leží svět u nohou. Tilul Miss World této křekhé dívce od základů změnil život.

Jan Nepomucký

Svatý Jan Nepomucký patří v Česku nejznámější světce. S rozšířením jeho kultu je spojováno především 18. století. Svatořečeným se stal v roce 1729, i když žil již ve 14. století. Mimo jiné byl i ochráncem proti povodním a je považován za patrona vod a patrona mostů.

 

Odhady odkazují, že se v Evropě nachází kolem 30 000 památek tohoto muže. Přitom na území České republiky jich můžete najít jen asi kolem 6000. Většina soch, obrazů, oltářů, možná i kaplí a kostelů je za hranicemi země, kde se Jan z Nepomuku narodil.

Petr Kellner - muž který ví, jak vydělat peníze

Založil se svými společníky první privatizační fond (PPF), aby mohli využít příležitosti, které slibovala kupónová privatizace. Jeho majetek za rok 2007 časopis Forbes ocenil na 9,3 miliardy dolarů (v přepočtu kolem 151 miliard korun). Momentálně je Petr Kellner nejbohatším Čechem a patří i mezi sto nejbohatších lidí světa.

Jan Ámos Komenský

I přesto, že za svůj život zažil odloučení od vlasti, ztrátu svých žen a utrpení třicetileté války, nepřestal ani ve stáří věřit v lepší budoucnost. Učitel národů, jak se mu také právem říká, je pohřben v Naardenu a jeho památník je pod ochranou České republiky.

Eva Herzigová dobyla svět

V šestnácti letech doprovodila svou kamarádku na konkurz agentury Madison v Praze. Už za půl roku se usmívala z billboardů v podprsence Wonderbra. Její první velká kampaň byla velmi úspěšná. Momentálně patří mezi nejuznávanější modelky světa a začala i moderovat pro televizní stanici.

Zajímavosti - Jaromír Jágr hvězda NHL

Když jako malý s hokejem začínal, určitě netušil, že se jednou stane vzorem pro mladé hokejisty z celého světa. Od roku 1990 hrál přes 1400 utkání NHL a nasbíral 1780 bodů. Jaromír Jágr vyhrál 5 krát kanadské bodování, 3 krát se stal nejlepším nahrávačem a už teď je prakticky v NHL legendou.

Svět muže - další zajímavé články pro muže i ženy

Obydlení Marsu - fakt nebo fikce?

Televizní reklamy a jejich vliv na člověka

Ideální hospoda pro správné chlapy

Rybaření - rybolov z břehu i bez navijáku

Nejbrutálnější zločiny historie

Je normální být nevěrný?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies