Windows Vista - špičkový operační systém

Odborníci hodnotí Windows Vista velmi pozitivně. Práce je efektivní, je snadné se ve Vistě vyznat a to i přes to, že uspořádání funkcí je jiné než u předchozích systémů, programy jsou stabilní a účinné, grafika skvělá.

Propagační systém Windows Vista

Nový operační systém Windows Vista

Operační systém Windows Vista se stal po neuvěřitelných pěti letech, novým operačním systémem po Windows XP. Ten společnost Microsoft uvedla na trh v roce 2001.

 

Windows Vista na sebe zajisté upoutá svým přepracovaným grafickým prostředím, vylepšeným vyhledávačem a také novými multimediálními schopnostmi.

 

Windows Vista a jeho uživatelské rozhraní

Windows Vista má takové uživatelské rozhraní, které umožňuje zefektivnit práci s počítačem, a to prostřednictvím vylepšených prvků oken. Uživatel se může soustředit na obsah, který je na obrazovce a nemusí se přitom rozptylovat zjišťováním, jak získat k onomu obsahu přístup.

 

Nové nástroje, které Windows Vista vlastní přináší uživateli lepší přehled o informacích v počítači, což znamená, že můžeme zjistit, co soubory obsahují, bez jejich otevření.

 

Výkon operačního systému Windows Vista

Windows Vista byl navržen tak, aby zvyšoval produktivitu, využitím svých funkcí, kterými jsou např. režim spánku, externí paměťová jednotka, přednačtení nebo hybridní disková jednotka.

Externí paměťová jednotka

Pomáhá zvyšovat výkon bez přidávání paměti RAM.

Funkce přednačtení

Spravuje paměť tak, aby byla co nejvíce využita paměť RAM.

Hybridní disková jednotka

Tato funkce je využívána k prodloužení živnosti baterií, zvýšení výkonu a zlepšení stability.

Zabezpečení operačního systému Windows Vista

Operační systém Windows Vista je navrhnut tak, aby byl zatím tou nejlépe zabezpečenou verzí Windows.

 

  • Počítač je chráněn proti virům, spywaru, červům a dalšímu potenciálně nechtěnému softwaru.
  • Počítač sám zjistí, že není dostatečně zabezpečený.
  • Práce online je mnohem bezpečnější.

 

Síťové funkce Windows Vista

Vista obsahuje nové síťové funkce usnadňující nastavení a použití sítě a zvyšující její spolehlivost a zabezpečení. Uživatel se může bezdrátově připojit k podnikové síti, kopírovat soubory mezi počítači, sdílet tiskárny a internetové připojení a využívat možnosti zábavy v celé domácnosti.

Zálohování u Windows Vista

Windows Vista nabízí zálohování (vícevrstvé) a obnovení jako ochranu proti selhání hardwaru a dalším problémům. Zálohování zahrnuje vylepšení funkce Obnovení systému, novou funkci zálohování a funkci Shadow Copy.

Verze softwaru Windows Vista

  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Ultimate

Windows Vista Home Basic

Už podle názvu je jasné, že tento operační systém je základní verzí systému Windows určenou pro domácí využití. Někoho asi zklame, že tato verze neobsahuje grafický balíček Windows Aero, naopak jiné to z důvodu úspory paměti potěší.

Windows Vista Home Premium

Druhá verze, která je určená pro domácnost je Windows Vista Home Premium. Nechybí zde GUI Windows Aero a programy pro práci s multimédii, jako je vytváření DVD, sledování a nahrávání filmů. Tento operační systém je jakousi kombinací prvků z Windows XP Professional, Media Center a Tablet PC.

Windows Vista Business

Jedná se o základní verzi, jenž je určená pro firmy. Výhoda oproti ostatním verzím by měla být hlavně ve vyšší stabilitě, vylepšené správě, více dokumentech najednou a také optimalizaci pro administrátory sítí. Windows Vista Business bude mít také design Aero, která jistě přiláká oči všech kolemjdoucích.

Windows Vista Ultimate

Třetí a poslední domácí verzí je Windows Vista Ultimate. Tento operační systém v sobě kombinuje prvky verzí Vista Home Basic a Vista Home Premium. Ovšem bude také obsahovat prvky určené pro synchronizaci s notebookem a mobilními médii.

Česká verze Windows Vista

Česká verze operačního softwaru Windows Vista bude do výroby předána 19. ledna 2007. V prodeji pro zákazníky pak bude asi od 1. března 2007. Od tohoto okamžiku si budou moct čeští uživatelé pořídit také počítače a notebooky s českou verzí Windows Vista.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Dara Rolins – krásné tělo, sexy hlas
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies