VC Španělska vyhrál Alonso

Šestý závod mistrovství světa vozů F1 vyhrál úřadující šampión Fernando Alonso na voze Renault. Bylo to jeho první vítězství před domácím publikem. Michael Schumacher potvrdil své zlepšení a po dvou vítězstvích přidal druhé místo.
Závodní vůz formule 1 značky Renault

Alonso triumfoval i v kvalifikaci VC Španělska

Seriál vozů formule 1 dospěl ke svému šestému pokračování, jehož dějištěm byl okruh La Catalyuna ve španělské Barceloně. Domací fandové věřili svému miláčkovi, Fernandu Alonsovi, který i letos prokazuje, že se světovým šampiónem nestal náhodou. Všeobecné nadšení přiživil i vítězstvím v sobotní kvalifikaci a postavil se tak na čelo startovního roštu. Ke spokojenosti týmu doplnil první řadu Giancarlo Fisichella s druhým Renaultem. Až za nimi skončila dvojice Ferrari, Michael Schumacher a Massa. Zlepšení se nedočkaly McLareny, Räikkönenův devátý čas nemohl rozhodně uspokojit. Fin však mohl být určitě spokojenější než David Coulthard, který kvalifikaci vůbec nedokončil. Jezdec Red Bull Racing svůj monopost v jedné ze zatáček neukočíroval a poslal ho do ochranné bariéry.

Nudný průběh VC Španělska režíroval Alonso

Po zhasnutí červených světel se do první zatáčky srovnaly oba Renaulty následovány Michaelem Schumacherem a Massou. Ďábelský startovací manévr se povedl Räikkönenovi, který se prodral až na pátou příčku. Po dalších okruzích se ukázalo, že to byl na dlouhou dobu nejzajímavější okamžik v závodě, nepočítáme-li školáckou chybu Montoyi, který po smyku skončil ve štěrku. Vozy kroužily v bezpečných rozestupech a čekalo se na zastávky v boxech. Fisichella zajel k mechanikům o hodně dřív, než za ním číhající Michael Schumacher. Pro vývoj závodu se to ukázalo jako rozhodující, neboť Němec zajel před svou zastávkou několik rychlých okruhů a po výměně pneumatik se objevil na druhém místě před Italem. V tom okamžiku mohl závod v podstatě skončit.

Alonso si vítězství ve VC Španělska vychutnal

Fernando Alonso tak bez nějakých větších obtíží zvítězil ve své domácí velké ceně, když si udržoval luxusní desetisekundový náskok na druhého Michaela Schumachera. V posledním kole už zdravil nadšené diváky, kteří doslova přetékali přes zábrany na závodní okruh. Druhý dojel Michael Schumacher a třetí Giancarlo Fisichella. Vzestup stáje Ferrari potvrdil čtvrtým místem Felipe Massa. Bez bodů tentokrát zůstali oba jezdi Toyoty, k čemuž přispěl i jejich vzájemný souboj, po kterém Ralf Schumacher musel svůj vůz odstavit. Bod pro ambiciózní BMW urval nenápadný Nick Heidfeld.

Přečtěte si aktuálně - VC Číny a drama v F1

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o svádění
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies