Z formule 1 je drama - VC Číny

Po polovině letošní sezóny by zřejmě nikdo nezapochyboval, že titul obhájí Fernando Alonso. Jenže dva závody do konce je situace diametrálně odlišná. Ferrari a Michael Schumacher útočí na další titul.

Michael Schumacher a jeho vítězné gesto  po závodech formule 1

VC Číny - formule 1 má zase šťávu

Přitom právě ve VC Číny měly Renaulty velkou příležitost strhnout převahu na svou stranu. Alonso s Fisichellou obsadili první řadu startovního roštu, jejich vozy na tom byly na mokru evidentntně dobře a Michael Schumacher se musel probíjet až ze třetí řady, a to měl co dělat, aby stál aspoň na této pozici.

Navíc báječný startovací manévr předvedl Kimi Raikkönen a vypadalo to, že černý Petr tentokrát zůstane u Ferrari.

VC Číny - bitva mezi jezdci i stájemi

Jenže poté začala velká pneumatiková loterie, ve které Renault udělal pár nesprávných rozhodnutí. Ještě předtím však opět nevydržel McLaren Kimiho Raikkönena a dá se předpokládat, že se Fin v příštím roce těší na spolehlivější Ferrari.

Alonso o svůj náskok z úvodu závodu přišel a kromě toho, že ho dojel stájový kolega Fisichella se k této dvojici přiblížil i Michael Schumacher. Španěl se evidentně trápil a propadl se na třetí místo.

VC Číny - vzpamatuje se Renault?

K tomu se opět přidalo neplánované zdržení v boxech při plánované zastávce a naděje Renaultu tak zůstaly v rukou Fisichelly. Rozhodující byla výměna přechodných pneumatik za suché. Michael Schumacher byl u mechaniků o kolo dříve, a to rozhodlo.

Během jednoho okruhu stačil zahřát pneumatiky a byl tak schopen Itala, který právě vyjížděl z boxů, dohnat a dokonce podjet v první zatáčce. Fisichellovi se nepodařilo na čerstvém obutí udržet ideální stopu a Michael Schumacher se tak překvapivě objevil na první příčce, kterou udržel až do konce.

Formule 1 bude dramatická až do konce

Dva závody před koncem mají Michael Schumacher i Fernando Alonso stejný počet bodů, zároveň v Poháru konstruktérů vede Renault před Ferrari o pouhý bod. VC Japonska i Brazílie tak slibují podívanou, na kterou nebyla Formule 1 už dlouhá léta zvyklá. A s plánovým odchodem Michaela Schumachera bude tento souboj o to pikantnější.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Soutěžte s filmem Mechanik zabiják
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies