V bezpečí před vichřicí či orkánem

Orkán způsobuje velké škody na majetku, ale také na lidských životech. Orkán je velmi silný vítr s ničivými účinky, s rychlostí větší než 118 km/hod. V případě hrozící hrozby, podnikněte určitá bezpečnostní opatření.

Černobílá fotografie zobrazující nebe a strom

Co je to orkán?

Orkán je vítr s ničivými účinky, s rychlostí větší než 118 km/hod. Při své cestě krajinou, smete téměř vše, co mu zkříží cestu.

I vichřice ovlivní jízdní vlastnosti auta

Orkán způsobuje velké škody na majetku, ale také na lidských životech. Pokud nechcete platit desetitisíce za opravy vašeho auta, tak raději v případě zpráv o nebezpečí blížícího se vichřice či orkánu, ponechte své auto na bezpečnějším místě. Auta v žádném případě neparkujte v blízkosti stromů ani sloupů elektrického napětí.

Ochrana před blížící se nebezpečím

Pokud předpověď počasí hlásí velmi silný vítr (o síle vichřice či orkánu) a vy se chystáte na jízdu autem, dobře si to rozmyslete. Silný vítr může velmi ovlivnit řízení. A jindy poklidná jízda se může v tomto počasí stát velmi nebezpečnou. Pokud už musíte nutně někam jet, měli byste přiměřeně snížit rychlost, aby boční náraz větru nevytlačil váš automobil ze silnice.

Vichřice či orkán vyžaduje zabezpečení

Pro omezení škod na majetku je třeba při hrozícím nebezpečí příchodu orkánu zabezpečit všechna okna, skleníky a lehčí věci umístěné na volném prostranství, které by mohl orkán vzít při své cestě. Také je vhodné ukotvit anténní stožáry, stavební jeřáby a další vratké stroje a zařízení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies