Nejbizarnější náboženství světa

Čemu všemu lidi neuvěří, to je někdy opravdu neuvěřitelné. Některá náboženství však vyžadují ještě mnohem víc než víru - potrhlost, hloupost, naivitu, zapšklost, prudérnost, fanatický zápal a/nebo rovnou duševní poruchu. Vítejte v božím blázinci...

Fotografie muže

Mormoni rádi teplé spodní prádlo

Zdroj: harndenblog.dailymail.co.ukNa rozjezd si vezměme něco, co je i přes svoji dost očividnou podivnost náboženstvím relativně mainstreamovým. Jedná se o mormonismus, který má momentálně sídlo v USA v Utahu, repektive v tamějším hlavním městě Salt Lake City. Tam se ale ani zdaleka nezastavuje - v současnosti je to nejrychleji rostoucí odnož křesťanství (Církev Ježíše Krista svatých posledních dnů). Kromě standardních křesťanských přesvědčení, která jsou už tak pro mnohé lidi pouhými pohádkami, mají tito podnikaví světci ještě celou řadu nových zjevení, která pocházejí od jejich proroka Jospeha Smitha. Ten byl známý mimo jiné mnohoženstvím. Ale to by se ještě dalo pochopit. Co už je horší jsou věci jím napsané v Knize Mormonově, kde se píše o tom, jak se Ježíš ukázal indiánům v Americe a jak třináctý kmen židů rovněž emigroval tamtéž (a stal se indiány). Jedná se o celou do detailu vymyšlenou Americkou historii, na které budou mormoni trvat navzdory genetickým i jiným vědeckým důkazům. Být mormonem pak není žádná sranda - nesmějí mít sex před svatbou, ale ani pít alkohol nebo horké nápoje (včetně polévky, kávy a čaje), o tabákových výrobcích ani nemluvě. Stejně tak nesmí ani sprostě mluvit. Jak je možné, že kromě Salt Lake City založili i Las Vegas, to opravdu ví jen Bůh. Tohle všechno je ale ještě to "normálnější", o čem vám sami budou vykládat až do padnutí (respektive jejich mladí misionáři, kteří jsou všude). Jejich tajnosti jsou teprve pořádně pikantní - všichni nosí tzv. "kouzelné" spodní prádlo, které je má chránit například před střelnými zbraněmi, noži nebo jedy (je s podivem že o něj zatím neprojevila zájem armáda) a když přece jen umřete, tak pokud jste byli opravdu hodní, dostanete v nebi celou planetu pro sebe, kde budete moct strávit celou věčnost jen se svojí věčnou manželkou. No hurá. Jeden slavný britský komik (John Cleese) reagoval na podobné sliby mormonů břitkou odpovědí "A co se stane, když budu hodný" Někdy by možná opravdu bylo lepší skončit v pekle:

 

Nesmírný vesmír

Zdroj: freakingnews.comNěkdy se ovšem stane, že se střetnou dvě dost různé víry v dost různé věci, a výsledekm je pak něco vskutku naprosto mimo realitu. Nechvalně známým světovým příkladem je jistá scientologie, podle které jsme všichni převtělenými théťany (mimozemšťany z doby před cca 100 miliardami let - netahejte do toho radši vědu). No a protože tihle théťané byli obětmi vesmírné genocidy, tak máme všichni spoustu psychologických problémů, které nám můžou pomoct vyřešit jedině scientologové. Ti u vás provedou tzv. "audit" (jakousi prapodivnou parodii na psychiatrické vyšetření), nejprve zadarmo, aby vám potom řekli, jaké jste trosky, Zdroj: hoshi.blog.cza začli vás "léčit" za dost nekřesťanské peníze. A jestli vás od víry v tuhle kravinu neodradily tyhle informace, tak si uvědomte, že to vymyslel spisovatel béčkových sci-fi L. Ron Hubbard a mezi přesvědčené scientology patří takoví velcí myslitelé jako Tom Cruise nebo John Travolta. U nás se však vyskytují naopak takoví vesmířané, kteří vás mají rádi a chtějí pro vás jen to nejlepší - Vesmírní lidé. Ti vám budou vykládat, jak vás miluji Aštar Šeran, velitel mezihvězdné flotily, která má padesát tisíc lodí. Ty však nejsou vidět, protože - a teď se držte - jsou natřené černou barvou. Smutným faktem zůstává, že tito dobrotiví mimozemšťané neexistují, protože kdyby ano, odvezli by si konečně všechly ty blázny s sebou a my bychom od nich měli pokoj. Podstatu šílenství jejich víry vám nejlépe vysvětlí následující instruktážní video, které nepochybně pochází od mimozemšťanů samotných:

 

Co je psáno...

Zdroj: feelingtempy.blogspot.comMožná jste si všimli jistého trendu - popírání vědeckých důkazů. Jedna věc je věřit ve vědecky nedosažitelného Boha, ale věcí úplně jinou je věřit tomu, že svět není starší než šest tisíc let (tedy přibližně stejně starý jako vynález kola). A právě tomuto věří kreacionisté, kteří jsou v současnosti především americkým fenoménem. No, s výjimkou Vesmírných lidí byla vlastně všechna ta praštěná náboženstvím americká. Řekněme, že to by byl další trend. Kreacionisté také rozhodně nezůstávají potichu - staví kreacionistická muzea, kde se původní lidé vozí na dinosaurech (protože přece všechna zvířata byla stvořená naráz), dokazují že Země je placatá, staví si na dvoře Noemovu archu, doufají v brzký konec světa a snaží se dostat teorii evoluce ze škol. Poslední fintou v jejich arzenálu bylo přejmenování biblické "vědy" na tzv. "intelligent design", neboli inteligentní navržení vesmíru. Za pomoci pseudovědy se pokusili prodat stvoření vesmíru jako rovnocennou vědeckou teorii, aniž by si ovšem zjistili, co je to přesně teorie nebo věda. Jo, slovo "inteligentní" asi nebyla dobrá volba. I přesto se ale najdou v USA některé tak stupidní státy (například Arizona), že to opravdu tamní zákonodárci cpou do místních učebních osnov. Když tak člověk sleduje ty kreacionisty, je pravda, že začíná o darwinově evoluční teorii pochybovat a začíná si přát, aby konec světa nastal raději dřív než později. Jestli si sami nejstě jistí, jaký je rozdíl mezi náboženstvím a vědou, tady máte pár argumentů:

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies