Samuraj.cz

Saleen S7 Twin – turbo

Slavek Slavek
Nově přepracovaný model od amerického výrobce supersportů, který již před touto tuningovou úpravou patřil mezi nejrychlejší vozy světa. Nyní již může směle soupeřit o samotný trůn.
Auto – moto – rychlé kola a jejich tuning

Společnost, zabývající se převážně úpravou aut populární značky Ford mustang, začala také s vývojem vlastních vozů. První vlastní supersport představila v roce 2000, kdy se jednalo pouze o koncept. Ten se ovšem o tři roky později, začal vyrábět sériově.

 

Dnes firma začíná s novým modelem SS, který má být ještě agresivnější, modernější a má také více chránit ovzduší kolem nás než předchozí model. Ovšem původní supersport se taky dočkal vylepšení v podobě dalšího turba a máme se taky na co těšit.

 

Novinka jménem Saleen S7 Twin – turbo

Novou úpravou stávajícího modelu S7 se tento supersport řadí na samotnou špičku nejrychlejších aut světa.

 

Jeho ladné hladké křivky karosérie s množstvím nasávacích otvorů umístěných snad na všech částech vozu a elegantně nenápadným zadním křídlem, propůjčují vozu zvláštní kouzlo. Dveře výklopné směrem vzhůru a neuvěřitelně dlouze protáhlá záď vozu dokončují fascinující podívanou při pohledu na tento supersport.

 

Technické parametry
vozu S7 a S7 turbo - výkon 1000 koní (735 kW), původní hodnota výkonu S7 přitom dosahovala 750 koní (551 kW). kroutící moment 950 Nm, (dříve 775 Nm).
šestistupňová ručně řazená převodovka, kdy řazení je možno protáhnout až k omezovači při 6500 ot/min.
standardní model disponuje přeplňovaným osmiválcem o objemu 7,0 litrů.
hmotnost S7 je 1 338 kg.
akceleraci z 0 km/h na 100 km/h dosáhne pod 3 s, hodnotu 160 km/h pak zdolá za pouhých 6s.
karoserie prodělala také změnu k lepšímu a hodnoty odporu vzduchu klesly o 40%, kdežto přítlak stoupl o 60%.
Cena vozu se pohybuje okolo 800 000 eur. Z lákavé nabídky rubriky Auto/moto Dodger Viper – neřídíte ale krotíte Motocykly – pohodlí nebo čistý adrenalin? Je jaro - motorky vyrážejí do ulic... WRC - na plný plyn... Reportáž – jarní tuning sraz Kopřivnice Superautomobily Ferrari Nová Škoda superb Iconic GTR Roadster – dokonalé auto? Chooper – motorka snů Fisker karma – elektromobil absolutně bez zvuku? Nejoblíbenější auta v České republice - 1.díl Volvo XC60 – bezpečnost především Caterham RS – luxusní auto pro pěkné počasí Tuning srazy 2008 Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.