Rošťácká zpěvačka Pink potřetí v Praze

Zlobivá holka, která svým vystupováním dráždí nejen smysly svých fanoušků. Tato třicetiletá popová bohyně si nebere s ničím servítky a pouští se svéhlavě i do politického dění. A USA ji za to miluje i nenávidí.

Fotografie americké zpěvačky Pink

Není to žádná „růžofka“

Před třiceti lety dne 8. září jistá Judy Moorová přivedla na svět rozkošnou holčičku, kterou pojmenovala Alecia. Nikdo tehdy nepočítal s tím, že s takového jemného poupátka se zrodí taková dračice. Své dětství prožila ve Philadephii, kde sbírala inspiraci při poslechu svého otce Jamese Moora, který ji hrál na kytaru písně od Roberta Dylana a Dona McLeana. Už od mládí raději zpívala, než mluvila. Proto začala chodit do Philly klubu, kde mohla být sama sebou a vyjadřovat se pouze zpěvem a tancem. Svou první písničku složila už ve čtrnácti letech a o rok později se rozhodla, že nechce patřit do škatulky sladkých písničkářek. Obarvila si vlasy na růžovo a začala vystupovat pod svou přezdívkou Pink. Tuto přezdívku získala tím, že jí v rozpacích růžovějí tváře. Ačkoliv si vybrala typickou „barbie barvu“, tak ji to nijak necharakterizuje. Je to obyčejná holka, která bojuje proti ideálu dokonalé krásy a rozhodně si nenechá do ničeho mluvit.

Ctižádost z ní udělala hvězdu

Ani pro Pink nebyly začátky její kariéry obzvláště růžové. Začínala jako tanečnice v nočním baru a dělala doprovodnou zpěvačku v hiphopové kapele. Psaním písní vyjadřovala své pocity, zúročila zde své zkušenosti s násilím, drogami, prodejným sexem a ostatními strastmi dospívajícího života. Mimoto každý pátek chodila do klubu Fever, kde mohla na pět minut vystoupit na jeviště a předvést své hlasové umění. Když se jí některé vystoupení nepovedlo, tak to brala pouze jako počáteční zkušenost a dál šla po stopách své ctižádosti. A to se jí oplatilo, jednoho pátečního večera se do zmíněného klubu zastavil obchodní zástupce z MCA Records, který byl Pink unešen. Zpívala tedy chvíli v R&B-kapele s názvem Basic Instinct, poté se na chvíli objevila ve skupině Choice. Přesto jí od začátku bylo jasné, že je zrozená pro sólovou dráhu.

Zlomový okamžik

Na jaře roku 2000 vyšlo její debutové album "Can't Take Me Home", které se záhy stalo velice oblíbeným. Její první píseň "There You Go", se téměř okamžitě po uvedení dostala do TOP 40 nejhranějších singlů v USA. Druhé album s názvem "M!ssundaztood“ vydala v roce 2001, odkud pochází velký hit "Get the party started", který dostal cenu Grammy. Později, v roce 2004 přišlo nové rockovější album s názvem "Try this", zde zahrnula svůj oblíbený rock styl, ale posluchači chtěli svou starou známou Pink. Po chvilkovém odpočinku, během kterého se stihla provdat za Careyho Harta, se kterým se seznámila na motokrosovém závodě, vydala album "I'm not dead". Z tohoto alba se rodil hit za hitem, jako je například Stupid girls, Who knew aj. Právě videoklip k songu Stupid girls započal dívčí válku mezi Paris Hilton a Pink. Ta si z toho ovšem nic nedělá a legraci si z podobných slečen dělá dál a dělat bude.

Návrat do 02 Arény

Ano, je to tak, již po třetí představitelka písně k filmu Moulin Rouge a „předčítačko-zpěvačka“ celosvětově známého dopisu prezidentu Bushovi, zavítá do Prahy. A kdy se tato dravá show uskuteční? Už tento čtvrtek. tj. 19.11.2009 ve zmíněné O2 Aréně, představí starší i novější písně z desky Funhouse, která vyšla v minulém roce. A je zaručené, že vám opět tahle diva ukáže, že není žádnou panenkou z porcelánu. Pro Pink, není nic nemožné a puritáni by mohli podotknout, že ani nic svaté. Ale víte, jak to bývá? Z venku tvrdá – uvnitř nevinné, bezmocné kuřátko.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

5 největších krváků uplynulého roku
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies