GPS navigace - skvělý rádce na cesty

Většina z vás chce jistě budit dojem, že žádnou nápovědu na cesty nepotřebuje. Někteří se skutečně snadno orientují. Ale pro ty, kteří nechtějí bloudit, doporučujeme, aby si pořídili GPS navigaci, která je navede do zadaného cíle snadno a rychle.

GPS navigace - skvělý rádce na cesty

 

Na GPS navigaci se můžete spolehnout nejen v neznámém prostředí, ale i v případě, že chcete vyrazit na hory, k moři či na jiný výlet. Nejprve byste se měli rozhodnout, kam budete chtít nejčastěji cestovat. Až potom se zamyslete nad konkrétní značkou či modelem. Jednotlivé navigace se od sebe odlišují právě mapovým pokrytím. Můžete si zvolit mapu celé Evropy či jen konkrétní země.

 

Druhy GPS navigací

 

  • Pevná navigace

 

Tato navigace je většinou už zabudovaná do palubní desky v autě. Pokud si ji chcete pořídit už při koupi automobilu, pořádně to zvažte, protože se nejedná o malou finanční částku. Jen málokdy se dostanete pod 20 000 Kč. Kdežto u přenosných navigací se cena pohybuje již od 5 000 Kč.

 

  • Přenosná navigace

 

Tyto typy navigací si můžete nosit kamkoli s sebou. Vyrábějí se jako dodatečné doplňky do aut nebo také na motorku. V případě motorky si musíte dokoupit vhodný držák na řídítka. A mějte na paměti, že na rozdíl od navigace do auta, ta na motorku není nijak chráněná před deštěm a dalšími povětrnostními vlivy. Vybírejte proto z těch odolnějších.

 

Stejně tak musíte pečlivě vybírat i v případě navigací, které jsou určené pro cyklisty, tedy na kolo. Můžete si pořídit i navigaci, jenž je vhodná pro pěší turistiku nebo geocaching. To je hra, která vznikla spojením sportu a turistiky, neboť spočívá v hledání ukrytých schránkách pomocí zeměpisných souřadnic. Do přenosných navigací se pak ještě řadí letecké, námořní a jiné.

 

  • Softwarová navigace

 

Tyto navigace si klidně můžete stáhnout do mobilního telefonu a používat je i v režimu off-line. Tento typ navigací je určen i do kapesních počítačů (PDA) a smartphonů.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.7 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies