Fenomén Nightwork

Ještě nedávno ne moc známá kapela protekčního spratka Soukupa doplněná dvojicí krasoňů Dykem a Prachařem. A dnes? „Tepláková souprava, gule dej si doprava…“ do vás rvou rádia několikrát za den. Video s oteplákovanou skupinou, kde vypadají jak úchylná buňka brigády socialistické práce, obletělo republiku. Je to tady - Nightwork se stal miláčkem davů.

Fotografie z natáčení videoklipu kapely Nightwork při videoklipu Tepláky

Who is who

v tomto cizácky znějícím bandu? Stvořitelem je Franta Soukup. Je-li vám toto jméno povědomé, pak vězte, že Frantíkovým tatíkem je Ondra Soukup, profláknutý jako porotce z (h)různých pěveckých soutěží a mimo jiné i muzikant. Takže jabko v tomto případě zůstalo ležet přímo pod stromem.

Franta s kámošem na gymlu založili svou první skupinu. Ale kámoš ho vyšplouchl, odstěhoval se do Anglie. Jeho místo obsadil Jakub Prachař. Jakub přivedl kolegu Vojtu Dyka, spolužáka z DAMU, Vojta znal Honzu Maxiána, Franta našel Kubu Antla, no a Kuba si s sebou přivedl Ondru Sluku. A byli komplet.

Když nastoupí Dyktátor

tak to bezpečně poznáte podle frenetického pištění v kotli fanynek. Tak jako Soukup je otcem-zakladatelem skupiny, Dyk je jejím ksichtem. A to ksichtem extra povedeným a charismatickým, navíc famózně vybaveným pěvecky.

Pravěk Nightworku

Ještě předtím, než se dostali do Meky všech českých zpěváků, do rádia, zabodovali na YouTube songy Globální oteplování („Jsem gay, jsem gay, jsem teplej“, svěřuje se tu Vojta Dyk naléhavě) a Včelka Mája, ve které ti rošťáci tak trochu neuctivě zparodovali samotného Mistra Káju. Ještěže ten má pro nevycválané mládí pochopení!

Umělci, nebo úchylové

říkáte si, když sledujete jejich produkci na jevišti. Kdo viděl křest jejich nového alba v Incheba areně, nevěřícně zíral: módní přehlídka tepláků, kde modely byli mj. i taťka Soukup a mamka Batulková, svatba dvou hošanů, do toho akrobati z cirkusu La Putyka a sbor Kulínského lolitek Bambini di Praga.

Nightwork je boží … nebo trapný ?

Jedni je velebí za jejich vtip, recesi a ironii, druzí jejich estrádní výstupy v duchu osmdesátek vidí jako ulítlou trapárnu. Kritici jim vyčítají, že český pop nikam neposouvají, jenom parazitují na parodiích. Jako by nevěděli, že od dob Milana Chladila je český pop mrtev!

A co vy, dáte si gule doprava, nebo just doleva?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Dragster – adrenalinová zábava pro chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies