Filmové dobroty letošního podzimu

Podzim se nezadržitelně blíží a kromě chmurného a deštivého počasí nás čekají také nové filmové premiéry. Pojďme si představit ty nejočekávanější z nich.

Foto:.

Wall Street: Peníze nikdy nespí

Do dekadentního prostředí finanční tepny světa zavedl Oliver Stone diváky již v roce 1987. Nyní se Oliver, Michael Douglas a producent Edwarda R. Pressmana po 22 letech opět sešli a natočili spolu pokračování slavného filmu Wall Street, tentokrát s podtitulem Peníze nikdy nespí. Jeden z nejočekávanějších hitů letošního roku měl premiéru na festivalu v Cannes a od 30. září jej mohou shlédnout i čeští diváci v kinech. V hlavních rolích se krom zmíněného Michaela Douglase představí také Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan, Frank Langella, Susan Sarandon, Charlie Sheen či Vanessa Ferlito.

Habermannův mlýn

Drama natočené podle skutečných událostí od slavného režiséra Juraje Herze bude mít premiéru v českých kinech 7. října. Příběh Habermannova mlýna se odehrává v malé vesničce v Sudetech mezi rokem 1938 (rokem Mnichovské dohody) až 1945 (koncem světové války). Zde byl zavražděn český Němec, který během války pomáhal českým sousedům, ale po válce byl zavražděn zřejmě jako kolaborant. V dramatu, vrcholícím v době poválečných odsunů, osobních odplat a soudů lidu, září v hlavní roli Karel Roden.

Vrah ve mně

Již 21. října se představí šokující kriminální thriller oscarového režiséra Michaela Winterbottoma, natočený na motivy knihy Jima Thompsona. Thriller vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města – je to nejen mladý charismatický muž, zároveň je to také nebezpečný psychopatický sériový vrah jenž nenávidí ženy. Vedle Caseyho Afflecka v hlavní roli se ve filmu objeví například Kate Hudsonová nebo Jessica Alba. Cílem režiséra je, aby se diváci zamysleli nad formami lidského násilí. Povede se mu to? O tom se můžete přesvědčit již brzy i ve vašem kině.

Život online

O fenoménu, jenž v současné době vládne světem a ovládá život mnoha miliónů lidí, se již napsalo hodně. Režisér David Fincher se rozhodnul představit divákům Facebook v celovečerní filmové podobě. Výsledkem je pozoruhodné, strhující životopisné drama s psychologickými prvky o zakladateli nejpopulárnější sociální a komunitní sítě světa Marka Zuckerberga, který Facebook vytvořil ve svém studentském pokoji na univerzitní koleji. Tento film bude mít premiéru v českých kinech 4. listopadu.

Harry Potter a Relikvie smrti – 1. část

Legendární filmová sága na motivy slavné heptalogie Joanne K. Rowlingové se blíží do svého finále a poslední díl se na filmových plátnech představí již 18. listopadu. Vzhledem ke své sáhodlouhé předloze se jej režisér David Yates rozhodl rozdělit na dva díly. Na co se tedy můžeme těšit v prvním díle? Napovíme Vám, že to bude fatální střed Harryho Pottera (i tentokrát neměnné v čele s Danielem Radcliffem coby dospívajícím Harrym) a Lorda Voldemorta. Více se dozvíte v českých kinech...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Gadgety jsou zpátky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies