Dopřejte svým vlasům správnou péči

Někteří z vás si možná říkají, že na něco tak triviálního, jako je mytí a vysoušení vlasů, přece nikdo nepotřebuje žádný návod. Ale možná by vás překvapilo, kolik z vás to dělá špatně.

muž se slunečními brýlemi

 

Mytí vlasů

 

Šampon a kondicionér byste opravdu měli pečlivě vybírat. Existuje spousta přípravků, ale musíte zvolit takový, který se bude hodit pro váš typ vlasů. Jestliže je to možné, raději vybírejte šampony bez sulfátů a kondicionéry by neměly obsahovat silikon. Tyto látky nejsou k vašim vlasům šetrné. Kvůli tomu vám mohou vlasy vyschnout či vypadat zplihle.

 

Na suché vlasy, které se také kroutí, zvolte hydratační přípravky, které obsahují máslo, olej či jinou výživnou látku. Na jemné a rychle se mastící vlasy používejte ideálně přípravky, ve kterých je obsažen heřmánek nebo tea tree oil. K vlasům, které se třepí nebo lámou, hledejte přípravky s posilujícími proteiny - kolagen či keratin. K mytí vlasů používejte spíše chladnější vodu (vlažnou, teplou). Příliš horká voda pokožce hlavy ani vlasům nesvědčí.

 

I když se vám může zdát, že je každodenní mytí vlasů zdravé, není tomu tak. Častým mytím připravujete své vlasy o ochranné oleje, tudíž se vám budou více lámat a třepit. Měli byste si je mýt nejlépe dvakrát či třikrát týdně. Jestli se vaše vlasy rychleji mastí, pak je v ten den, kdy si je nemyjete, pouze opláchněte vodou. Vlasy se vám při méně častém mytí budou více mastit, ale po dvou týdnech byste už měl pozorovat změnu. Měly by vám pak vydržet déle čisté.

 

Vysoušení

 

Ideální zakončení správného mytí vlasů je vysušení vlasů ručníkem a následně je nechte jen tak volně uschnout. Rozhodně byste své vlasy neměli trápit. Nikdy je nesmíte drsně třít ručníkem. Měli byste je vysušit jen jemným poklepáváním. Stačí, když budete ručník opatrně přikládat k hlavě, abyste odsáli přebytečnou vodu a poté je nechte volně uschnout.

 

Ale někdy bohužel nemáte čas. Někteří z vás mají dlouhé vlasy, takže by se načekali, než by jim vlasy uschly. A jiní se sprchují ráno, takže pak nemají moc času, nechat vlasy volně uschnout, protože spěchají do práce. Jediným řešením je tedy použít fén. Abyste si vlasy nepřesušili či nespálili, držte jej minimálně 20 cm od hlavy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Madona Madridu – Penelope Cruz
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies