Armyshop – obchod se zbožím (nejen) pro přežití

Armyshop je obchod jako každý jiný. Opravdu? Myslím, že nikde jinde není taková návštěvnost z řad armádních nadšenců, airsoftových či paintballových hráčů nebo prostě lidí, kteří mají rádi kvalitní věci pro široké využití i přežití.
Fotografie zachycující vojáka

Armyshop – také obchod

Možná kolem něj chodíte či projíždíte každý den. Ano, je to ten obchod, co má ve výloze maskáčové oblečení, pomůcky pro pobyt v přírodě a několik základních nástrojů. Sortiment však může být i mnohem širší.

Armyshop – co vše v něm najdeme?

Repertoár může být opravdu široký, od potřeb k prežití, po věci a oblečení s vojenskou tématikou. Můžete zde nalézt i knihy, někde i potřeby pro rybáře, které se vám mohou hodit třeba na Islandu - více v článku ZDE.

Armyshop – Obchod s vojenskými přebytky

Možná byste mezi Armyshopem a Obchodem s vojenskými přebytky našili drobné rozdíly, i když předpokládám, že v naší republice se to moc nerozlišuje. Nejčastějším sortimentem, který naleznete v Armyshopech jsou samozřejmě věci primárně určené pro vojenské využití. V některých preferují americké vybavení, v některých narazíte spíše věci českého původu.

Armyshop a kombinace s jinými obchody

Armyshopy bývají často kombinovány s prodejnami lehce jiného, přesto příbuzného sortimentu. Je to dáno především zbožím, které by se v některých případech dalo prodávat i odděleně. Oblečení, nože, knihy a časopisy…

Armyshop vs. obchody se zbraněmi a střelivem

Obchody se zbraněmi spadají do koncesovaných živností a koncese se neudílí jenom tak někomu. Naopak, žádost o koncesi, obzvláště u zbraní, je přísně posuzována, jak z hlediska zkušeností, historie a profilu člověka, který chce tento obchod provozovat, tak i z hlediska potřebnosti. Pokud máte v menším městě několik obchodů se zbraněmi, s největší pravděpodobností vám vytvoření dalšího povoleno nebude. Armyshopy toto omezení nemají, protože s tímto druhem zbraní neobchodují.

Armyshop a bližší přiblížení sortimentu

Armyshop - oblečení

Hádejte jakou bude mít barvu? Pokud milujete jakoukoliv formu maskáčové barvy a chcete oblečení, které něco vydrží, neváhejte a navštivte Armyshop. Existují čtyři základní odstíny - metro (různé stupně černé a bílé, městská kamufláž), nightcamo (v základu tmavěmodrá - noční kamufláž), desert (béžová - pouštní maskování) a klasický woodland (zelená, hnědá - maskování do lesnatých oblastí). Koupit si můžete jak bundy, trička, kalhoty, kombinézy, tak i kukly, ponožky či opasky a další zboží.

Armyshop - obuv

Základem budou jistě nepostradatelné kanady. Dnes se již prodává řada pevných bot s regulací vnitřní teploty a zároveň velmi odolných. Nejpoužívanější materiál je GORE-TEX.

Armyshop - doplňky k oblečení

Máte rádi nášivky s názvy vojenských jednotek, nebo třeba chcete originální knoflíky? I tím vás je schopen vybavit váš Armyshop. Chtěli jste vždycky mít svůj Dog Tag (Psí známku)? Mnoho Armyshopů je vyrábí na zakázku i s údaji, které si zadáte.

Armyshop – survival (potřeby k přežití)

V téměř každém Armyshopu naleznete již hotové Krabičky poslední záchrany, ale i zvlášť nezbytnosti, které do nich patří. Doporučuje se spíše důvěřovat vlastnímu výběru, zde najdete, co patří do správné KPZ. Základní vybavení jako polní lopatky, věci pro horolezce, kompasy, mapy jsou samozřejmostí. Pokud se bojíte chemického útoku, určitě není marné si pořídit plynovou masku. Pokud se chystáte do tropů, kupte si kvalitní moskytiéru.

Armyshop - ochrana proti zimě

Potřebuje stany (pro celý článek o stanech klikněte zde), spacáky či bivaky? Zimní oblečení nebo kvalitní rukavice? I tehdy vám poslouží váš Armyshop.

Armyshop - nože

Častým obyvatelem těchto obchodů bývá nůž UTON, který používá Armáda České Republiky. Můžete si ale koupit i různé druhy univerzálních nožů či si rovnou pořídit mačetu. Vrhací nůž taky nemá každý… Nemluvě o shurikenech.

Armyshop - netradiční věci

Chcete se blýsknout? Proč si tedy nekoupit povlečení ve vojenských barvách? A co mít takhle na stěně pověšenou repliku Panzerfaustu? I to lze sehnat.

Armyshop – literatura

Existují spousty bojových příruček, ale důležité jsou i sbírky zákonů týkající se držení střelných zbraní či zkoušek na zbrojní průkaz.

Armyshop - airsoft

O tomto populárním sportu s napodobeninami reálných zbraní se můžete více dočíst zde. V Armyshopech seženete jak munici, tak i slušný výběr zbraní.

Armyshop - ostatní pomůcky pro pobyt v přírodě

I pokud jste běžný turista, kvalitní batohy, dalekohledy, různé nádobí a další drobnosti, které využijete na cestách.

Armyshop – kde je najdeme?

Ve mnoha většich městech se vyskytuje alespoň jeden. Pokud v okolí žádný nemáte, využijte některý z těch, které mají internetový e-shop. Někdy mají lepší výběr, než kamenné obchody.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Filmové novinky a premiéry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies