Kocovina - jak na ni vyzrát

Snad každý zažil ve svém životě stav, kdy ho ráno po večírku či rodinné oslavě tělo neposlouchalo a veškeré pokusy nastartovat se do normální režimu končily ještě většími bolestmi a nevolností. Existuje vůbec spolehlivý lék na kocovinu?

Muž zachycen ležící v posteli na zádech a zývá

Léky proti kocovině

Nejjednodušší rada proti následkům kocoviny zní - nepít. Jenže řekněte sami, kdo si kromě zavilých abstinentů neprodělal tíživá rána se smrtelným potem na čele a křečemi v žaludku. Do tohoto stavu vás může dovést nezřízené popíjení, ale někteří lidé se s nelibými stavy potýkají i po daleko menším množství alkoholu. Pití ohnivého moku jim jednoduše nesedí a je lhostejno, jaký druh likéru se jim připlete do cesty.

 

Kocovina - jak ji zabránit

Pokud se tedy nebudete řídit první větou tohoto článku a pustíte se do víru oslav spojených s alkoholem, pak nezapomeňte na pár rad, které vás sice úplně neochrání, ale zabrání nejhoršímu:

 

 

Nepijte na lačno

I obyčejný párek v rohlíku nebo kousek chleba pomůže vašemu organismu se vstřebáváním alkoholu.

 

 

Snažte se být odpočatí

Čím více jste unavení, tím větší vliv na Vás spotřebované promile mají. Po psychické námaze může mít alkohol uvolňující funkci, ale poté je rychlejší sešup dolů. Po fyzickém vypětí spojeném s následným vyčerpáním je vliv alkoholu na organismus okamžitý.

 

 

Zavodňujte organismus

Nezapomínejte, že se lidský organismus obsahuje z největší části vodu. Když tato položka klesá, poznáte to přinejmenším díky bolestem hlavy. Alkohol váže vodu, a proto nesmíte zapomínat na její doplňování. Ideální jsou čistá voda, neslazené minerálky a čaj. Pokud se Vám do obsahu žaludku podaří vmáčknout těsně před usnutím půl litru tekutiny, neměli byste mít ráno zase takové problémy.

 

 

Nemíchat, nemíchat, nemíchat

Jestliže si dáte obligátní pár pivek, na baru do toho zamícháte panáky různých barev a chutí a proženete to například ještě vínem, nepomůže Vám ani svěcená voda. Snažte se tak věnovat pouze jednomu druhu alkoholu. Takhle věrnost se vyplatí. 

Vypusťte kofein

Káva, coca-cola, kofola a další nápoje obsahující kofein rovněž způsobují ztrátu vody z organismu. Pokuste se těmto nápojům vyhnout. Sice Vás na chvíli nakopnou, ale seberou si za odměnu další dávku tekutin.

 

 

Obstarejte si vitamíny

Požitím vitamínu C před i po alkoholovém tažení zmírníte následky kocoviny. Věřte, že čistá voda s citrónem dokáže divy.

 

 

 

Nekuřte

Pro kuřáky je to rada z kategorie - nechceš být tlustý, nejez. Ale kombinace pití a šlukování cigaret bezpečně Vaši kocovinu zhorší.

Vydatně snídejte

Pokud to vaše útroby dovolí, pořádně se po mejdanu nasnídejte. Jídlo navážete zbytky alkoholu v krvi.

Sprcha rozproudí organismus

Abyste rozchodili kalné ráno, doporučuje se vlítnout co nejkratší cestou pod sprchu. Nejdříve na sebe pusťte teplou nebo vlažnou vodu a poté studenou. Vaše mozkové buňky by to mělo probudit k životu. Pokud to váš žaludek snese, zkuste koupel ve správném koupelovém oleji, nabudí vás.

Hýbejte se

Pokud Vám to organismus dovolí, dopřejte si procházku a zhluboka dýchejte. Okysličí se Vám krev. Jestliže se však klepete zimou a chůze je pro Vás utrpením, raději zkuste zvládnout kocovinu v klidu domova.

Kocovina prospívá

A především si v těžkých poopilostních časech vzpomeňte na to, že kocovina je vlastně záslužný stav, který Vám zabraňuje pít opravdu bez zábran. Bez povědomí o tom, že když to přeženu, bude mi druhý den špatně, by mnozí z nás ztratili pověstné záklopky. Takhle nás kocovina chrání před rizikem, že si zvykneme pít přes míru.
 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies