Garfield – taky nesnášíte pondělky?

Strip je krátky kreslený komiks, sestávající většinou ze tří obrázků. Určitě si vybavíte velmi suchého Dilberta nebo naopak milého Peanutse. Ovšem králem stripů je zcela určitě lenivý, cynický a věčně žravý kocour Garfield.

Obrázek kresleného kocoura Garfielda

Otec Garfielda

Kocoura Garfielda, jeho poněkud nekňubovského pána Jona a věčně slintajícího psa Odieho si vymyslel v roce 1978 Jim Davis. Jeho kreslířské schopnosti se vyvíjely už od jeho dětství, protože Jim jako astmatik byl velice často nemocný a jedinou jeho zábavou byla tužka a papír. Kocoura Garfielda si vymyslel a poprvé ho dostal na stránky novin 19. června zmiňovaného roku.

 

Kdo je Garfield?

Nejoblíbenějšími činnostmi Garfielda jsou spaní, pojídání lasaní, spaní, pojídání vdolečků, spaní, vyvádění naschválů Odiemu, spaní, broušení drápů o Jonovu novou pohovku, spaní, plácání pavouků novinama a spaní. Nenávidí rána, pondělky a především pondělní rána. Snad možná na stejné úrovni je nesnášení koupelí a dalších hygienických zbytečností. Naopak zbožňuje pokrmy, nejvíce ty, které si zrovna připravil jeho pán Jon. Ideální je, když se do nich zrovna chystá zakousnout.

 

 

Odie – Garfieldův „nejlepší” přítel

Zřejmě původně největší přítel Lymana, Jonova a Garfieldova souseda, který se však na rozdíl od svého psa ve stripech zase až tolik nevyskytuje. Odie je přesně tak natvrdlý, aby mu mohl Garfield dělat naschvály a ještě se s ním kamarádit. Zřejmě se už nedají zdokumentovat všechny pády, kotrmelce a katastrofy, které Odiemu způsobil. Když však jde o to, rozpálit Jona do běla, jsou Garfield s Odiem největší druzi ve zbrani.

 

 

Jon – Garfieldův terč

Jon Arbuckle představuje ukázkového smolaře. I když je to v podstatě slušný a vychovaný člověk, má na krku otravného kocoura, který mu ničí majetek a vztahy, pokud si je teda neničí John sám. V tom je totiž mistr, v počtu odmítnutí a položených telefonů se mu nikdo nevyrovná. Disponuje tragikomickým smyslem pro humor a při některých jeho oděvních kreacích bledne i Garfieldova oranžová srst.

 

 

Garfieldova rota

Kolem Garfielda, Jona a Odieho se motá ještě pár důležitých postaviček, které se občas na kratší nebo delší dobu zapojí do děje v Garfieldově stripu. Je tu například malý kocour Nermal, jehož výskyt Garfielda někdy pěkně nadzvedává, servírka Irma, do jejíhož baru si chodí Jon léčit své neúspěchy a Garfield svůj hlad, medvídek Pooky, mlčenlivý filosof, kterému se Garfield nejvíce svěřuje a poté především myši a pavouci. Obzvlášť ti druzí se často dostávají na titulní stránku novin, kterými je Garfield při každé příležitosti mydlí.

 

 

Garfieldovy příběhy …

…publikuje v současnosti asi 2 570 tiskovin a díky tomu je rozhodně nejznámějším kocourem na světě.
Další články z kultury

 

 

Garfield jako léčitel

Říká se, že smích léčí a příběhy velkého cynika s trochou kocoura kolem jsou kapitolou sami o sobě. Pokud se potřebujete odpoutat od stresu, je Garfield tím nejlepším, co můžete sehnat.

 

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Recenze filmu Největší z Čechů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies