Zvířátka a lidé: co dělají v sexu stejně? – II. díl

Je tady slíbený druhý díl článku o společných věcech, které se týkají sexu jak lidí, tak i zvířat všech druhů. Dneska jsou slíbení podpantofláci a agresoři. Tak kdo mezi ty hrubiány patří?

Fotografie zachycující odpočívajícího lva a lvice

O agresory není nouze!!aquasnail.blogspot.com

Je to tak, sexuální násilí je ve světě fauny celkem běžnou záležitostí, dokonce i znásilnění je normální součástí života zvířat. Znásilňování je koníčkem samců, jak jinak taky, že Kdo mezi násilníky patří Mnoho druhů z říše hmyzu, netopýři, humři, želvy, ptáci a také primáti se snaží ukázat samici zač je toho loket. Některým samcům slušné chování opravdu nic neříká. Například samci bruslařky. Kdo nezná, jde o dravý hmyz, vyskytuje se i na hladinách našich rybníků. Tak tenhle samec samičku přepadne zezadu, skočí ji na záda, a když se s ní spojí, nafoukne svůj falus v jejich pohlavních cestách, aby nešel ven. A tohle trvá celých dvanáct hodin!!!

Kudlanka nábožná (virginmedia.com)Teď to vezmeme z druhé strany, tedy ze strany černých vdov. Zabít samce ihned po páření je dominantou samiček štírů, pavouků a především kudlanky nábožné. Kudlanka ve víru vášně svému nápadníkovi ukousne hlavu. No ono to vlastně vášní není. Kudlanka ví, co dělá, sameček totiž ve smrtelné křeči vydá více spermií. Chytrá to holka!!

Další věc, která se samečkům stává, je možná ještě horší než smrt. Tito chudáci přichází o svou vlastní osobnost. Malinkatý sameček ďasa amerického se po setkání se samičkou stane její součástí. Dokonale splyne s jejím tělem a po čase jsou jako jeden. To se žádnému chlapovi nemůže stát. Rypohlavec, další mořský živočich je na tom podobně. Se samičkou sice nesplyne, ale z jejich pohlavních orgánů se už nikdy nedostane ven. Je tak malinký, že se tam v pohodě vleze i s dalšími padesáti kolegy. Slouží tady pouze jako továrna na spermie.

Kvůli sexu udělají cokolipioneerbiology.wordpress.com

To samozřejmě i lidé, ale snad jim až tak nejde o život, nebo si tím život tak neznepříjemňují. Samci se kvůli sexu utkávají v soubojích, musí s sebou nosit těžké paroží, které jim brání v pohybu lesem. Ptáci jsou obdaření krásným, ale těžkým a dlouhým peřím, to jim brání v létání. Král zvířat se zase potí pod svou hustou hřívou. Všechny tyto okrasy pro samice znamenají hodně. Dlouhé peří či hustá hříva samce reprodukčního věku jim říká, že jde o silného jedince, který se se svou obtížnou okrasou dožil věku reprodukce. Pak jsou pro samici neodolatelní.

Soulož rovná se nebezpečí

U zvířat nejde o potěšení nýbrž o nutnost, když nemáme na mysli delfíny či šimpanze. Sex totiž stojí zvířata mnoho potřebné energie. Zatímco se páří, mohli by trávit čas sběrem potravy. Během páření jsou snadnou kořistí pro predátory a v onu chvíli nejsou schopni hlídat si své teritorium.

My si naštěstí teritorium hlídat nemusíme a snad ani nehrozí, aby nás někdo během sexuální chvilky sežral.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Driftováni aneb k cíli zásadně šejdrem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies