Žraločí turistika

Chtěli byste se potápět a pozorovat žraloky? To ale musí být pořádná jízda plná adrenalinu. Určitě se jedná o výjimečný zážitek, avšak spojený s nebezpečím. V některých případech vás nemusí ochránit ani klec, ve které se lidé potápějí, aby spatřili tyto fascinující a zároveň nebezpečné tvory.

Žraločí turistika

 

  • Setkání se žralokem

 

Setkání s tímto vrcholným predátorem moří a oceánů není pro každého. Mnohým z nás už jen při pouhé představě, že by při potápění potkali žraloka, naskočí husí kůže. Měli byste mít na paměti, že v mořích a oceánech jsou doma oni. My jsme jen návštěva, která si musí dávat obrovský pozor, aby nijak nenarušovala podmořský život.

 

  • Víte, co se skrývá pod názvem “žraločí turistika”?

 

Dnes už je žraločí turistika oblíbenou a hodně vyhledávanou formou cestování. Jde o sledování žraloků ve volné přírodě. Lidé je chtějí vidět z bezprostřední blízkosti. Vždyť právě proto, po téhle zkušenosti touží. Na takový zážitek, kdy vám srdce tluče o sto šest, určitě jen tak nezapomenete.

 

Ačkoli se mnozí z vás domnívají, že je žraločí turistika nebezpečná, není tomu tak. Pravděpodobnost, že by na vás zaútočil nějaký žralok, je nepatrná. A z celkového počtu útoků žraloka na člověka je pouhé mizivé procento případů, které skončily tragicky. Když na malou chvíli zapomeneme na ty nešťastné případy, kdy člověka napadl žralok, měli bychom si uvědomit, že žraloci jsou ladní, rychlí a elegantní tvorové.

 

  • Můžete vyzkoušet potápění v kleci i volné potápění

 

Pokud chcete zažít volné potápění a toužíte po tom, zaplavat si s nimi jen tak bez ochranné klece, je to možné. Ale samozřejmě vám doporučujeme vybírat takové oblasti, kde se vyskytují mírnější druhy žraloků. Jedny z nejkrásnějších míst pro potápění jsou právě korálové útesy. Tam můžete spatřit rostlinné i živočišné druhy všech barev. A dokonce zde můžete narazit i na žraloky. Těmi nejlepšími místy pro pozorování žraloků jsou Kalifornie, Latinská Amerika a Bahamy.

 

Jestli ale toužíte po větším bezpečí, zkuste potápění v kleci. Díky klecím se můžete dostat ke žralokům velmi blízko. Klece se totiž spouští přímo do jejich teritoria. Těmi nejlepšími místy pro potápění v klecích vybírejte z pobřeží Jižní Afriky. Přibližně 2 hodiny od Kapského města žraloci dokonce vyskakují nad hladinu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies