Zotac ZBOX HD - nový nettop s čipsetem ION

Nový nettop ZBOX HD-ID11 nabízí novou a dlouho očekávanou generací čipsetu ION. Vhodný je jak pro kancelářskou práci, sledování videa v HD rozlišení, tak i pro občasné hraní her. Nespornou výhodou je také jeho velikost.

Fotografie stolního počítače značky Zoltac ZBOX HD

Zotac ZBOX HD přichází na scénu

Zotac ZBOX HD je miniaturní počítačová sestava od společnosti Zotac, která spadá do kategorie nettopů. Čím překvapí? Malými rozměry (18,8 × 18,8 × 4,4 centimetrů), stylovým designem a výkonem. Zotac ZBOX HD je postaven na platformě nVidia ION. Zákazníci si budou moci vybrat z několika barevných provedení.

Zotac ZBOX HD - co od něj můžeme očekávat?

Uvnitř tohoto nového nettopu v základu nalezneme procesor Intel Atom 330 s frekvencí 1,6 GHz, který lze nahradit výkonnějším dvoujádrovým procesorem AMD Athlon Neo X2 s frekvencí 1,5 GHz (ten podporuje HyperThreading - dokáže zpracovat až 4 vlákna současně a 64 bitovou instrukční sadu a SSE3 rozšíření).

Samozřejmostí bude výkonná integrovaná grafická karta GeForce 9400 se sdílenou pamětí až 896 MB (nabízí mimo jiné digitální výstup, 3D, dekódování HD videa či podporu pro CUDA aplikace), která je vhodná i pro operační systém Windows Vista a Windows 7. Lze zvolit i výkonnější grafickou kartu AMD Radeon HD3200 - za tu si ovšem zákazník musí jak jinak než připlatit.

Uživatel bude mít k dispozici 2 GB operační paměti typu DDR2. Tu lze jednoduše rozšířit až na 4 GB (díky 2 slotům). Svá data může uložit na 2,5palcový nepříliš velký a rychlý SATA pevný disk s kapacitou 160 GB při rychlosti 5 400 otáček za minutu.

Nechybí ani 6 USB 2.0 portů, čtečka paměťových karet 6 v 1 (SD, SDHC, MS, MS Pro, xD, MMC), WiFi 802.11n či 1GB ethernet.

Dostupnost a cena

Kdy a za kolik se začne nový Zotac ZBOX HD prodávat v České republice, není doposud známo. Jisté ovšem je, že cena bude nižší, než u běžných stolních počítačů. V zahraničí se nový Nettop Zotac ZBOX HD-ID11 bez pevného disku, paměti a operačního systému prodává za cenu 239 amerických dolarů (v přepočtu tedy něco okolo 5500 korun s 20% DPH). Při zvolení nejvýkonnějších variant disku (eSATA), 2 GB operační paměť a Windows 7 OEM, měla by se cena pohybovat okolo 10 tisíc korun s DPH.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Madona Madridu – Penelope Cruz
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies