Změny nálad - problém mužů i žen

Náladovost u žen a mužů se trochu liší v tom, že vy muži se snažíte své emoce držet na uzdě a nedávat je partnerce tolik najevo. Když máte špatnou náladu, tak buď ignorujete celý svět (včetně své partnerky) nebo se najednou neovládnete a už se zase hádáte.

Černobílá fotografie s detailem na oko se slzou

 

Občas se spolu “poštěkáte”, aniž by k tomu byl nějaký pořádný důvod. Horší je, že se pak ve většině případů nedokážete sami omluvit a snažíte se na to zapomenout. U žen je to komplikovanější a jen tak se neumí soustředit na něco jiného. Potřebují vždy všechno uzavřít. Za její náladovost občas mohou ženské hormony, ale ženy se nemůžou svými hormony vymluvit ze všeho.

 

Menstruační cyklus je přirozený cyklus, jenž se pravidelně opakuje, a dochází v něm ke střídání míry hormonů, které mohou za ovlivnění ženské nálady. Pro zdravé tělo i mysl je samozřejmě lepší být pozitivní a vždy dobře naladěný člověk. Mnoho lidí vám řekne, že s úsměvem jde všechno líp. A mají pravdu. A pokud zrovna máte období “deštivých dnů”, kdy je zamračeno a lítají hromy a blesky, i přesto se usmějte. Zaručeně vám bude líp s úsměvem, než byste se měli ocitnout smutní a v depresích.

 

Lze už i vědecky prokázat, že ženy jsou inteligentnější v emocionální oblasti než vy muži. Díky tomu mohou lépe chápat city ostatních a lépe se do jejich životů vžít. Proto jsou ženy více ochotné pomoci ostatním s jejich problémy, protože to dokáží lépe pochopit a vcítit se do konkrétní situace. Ženy jsou prostě záhadné a mnohem komplikovanější. Muži jsou uvolněnější, jsou více v klidu, umí čas od času vypnout a odloží starosti a povinnosti na později. Je dokázáno, že ženské mozky jsou již tak trochu předurčené ke zvýšené náchylnosti k depresím, k pocitům úzkosti a strachu a proto jsou jejich nálady tak těžce předvídatelné.

 

Ženy volí raději náladové muže, kteří jsou občas nevyzpytatelní, výbušní a nebojí se zaujmout určitý postoj a jsou si jisti sami sebou. Ženám se líbí, když mají muži špetku komplikovanosti a tajemna a také si váží partnera, který preferuje upřímnost. Naopak mužům se líbí ženy, které jsou spokojené, v pohodě a zbytečně mužům nekomplikují život. Je mnohem lepší sdělit tomu druhému svůj názor, ať už je jakkoliv odlišný, než to v sobě dusit dlouhou dobu a čekat, až znenadání vybuchneme jako tlakový hrnec.

 

Ale je fakt, že ženy častěji pláčou, mají občas šílené záchvaty smíchu, návaly vzteku či vlny žárlivosti se střídají jak na běžícím pásu. Ale nebuďte na nás ženy tolik přísní a hned nás nepovažujte za hysterky. Málokterá žena se sama v sobě vyzná na 100 %. Všichni se až časem naučíme krotit své emoční výkyvy, ale ženám by se mělo poskytnout o trochu více času. Jsou prostě z Venuše.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies