Získejte srdce ženy kuchařským uměním a netravte tím celý den

Sbalit roštěnku na roštěnku není až tak jednoduché. Prubířským kamenem je večeře ve dvou při svíčkách. Zatímco argentinský steak se na jazyku jen rozplyne a vy můžete sledovat, jak se jí při pohledu na talíř usazuje v očích něha, žvýkání vysušené flákoty spolehlivě utlumí slibně se rozvíjející vášně. Čím rozjitříte její chuťové pohárky tak, že si bude chtít dát repete?

Fotografie muže, který vaří v kuchyni

Vsaďte na kvalitní suroviny

I když zvládnete uvařit jen čaj, kafe a párky, nezoufejte. I vy se můžete stát kulinářským bohem. Ale vaší oblíbenou uzeninou a vlašákem z kelímku ji neokouzlíte.

Slečna ze Lhotky, nebo z Pařížské?

To je totiž docela základní otázka, od níž se bude odvíjet výběr potravin a výsledné menu. V prvním případě se vám může stát, že třeba takové krevety nebo sushi zůstanou buď nedoceněny, nebo se v nich slečna štítivě pofrfňá. To světaznalejší dáma si ještě přidá!

Dvě základní ingredience – čas a kreditka

Udělejte si seznam obchodů s delikatesami nebo zabruste na internet. Vytipujte vhodné potraviny. Doporučujeme: jako předkrm foie gras (kachní paštika), podává se se speciálním, lehce nasládlým chlebem, confits de canard – marinovaná kachní stehna, stačí deset minut ohřát na pánvi a servírovat třeba s hranolkama (kupte ty, co se dělají v troubě), s fazolema (klidně i z konzervy) nebo s českou klasikou, červeným zelím a knedlíkem.

Nebojte se kačeny

Kachna je vůbec vděčné jídlo a na přípravu poměrně nenáročná. Při jejím opečení nesmíte ale zapomenout na jedno: aby zůstala pěkně šťavnatá, pečte ji aspoň hodinu, hodinu a půl ZAKRYTOU. Teprve pak nechte kvůli kůrčičce dopéct bez zakrytí. Není nic horšího, než když z trouby cítíte omamnou vůni, polykáte sliny a na talíři vám přistane vysušená tuhá mumie. Kachna se peče sama, vy mezitím stihnete nachystat zelí a knedlík (obojí se koupí už hotové), šmak tomu dodá šťáva z pekáče.

Co takhle rybku?

Zapomeňte na pangasia a rozbředlé obalované rybí filé z krabice. Zkuste třeba uzeného lososa s kapkou citronu a čerstvým koprem nebo steak z opravdu kvalitní ryby (tuňák, losos, doráda). Výhodou ryb je rychlá příprava a stravitelnost, nevýhodou možná přítomnost protivných kostí – soustředit se u stolu na lehkou, svižnou a duchaplnou konverzaci a přitom pižlat vidličkou maso a vytahovat miniaturní kostičky je poměrně náročný výkon.

Toustíky

Jestli máte toustovač nebo troubu, máte vystaráno. Mezi dva máslem potřené toustové chleby dáte plátek sýra, šunku a dáte zapéct (při použití trouby doporučuje zabalit do alobalu). Dá se připravit i sladká varianta s nutelou, banánem a strouhanými oříšky. Neohřívat v mikrovlnce! Výsledkem by byla gumová chuť i konzistence.

Sladká tečka

Vsaďte na opravdu dobré a osvědčené cukrářství. Jestli ale chcete spáchat nějaký ten dezert sám, zkuste „písečné růže“. Potřebujete kukuřičné lupínky a kvalitní čokoládu. Čokoládu rozpusťte (když se jí nebude chtít, přidejte trochu másla nebo hery) a smíchejte s lupínky. Pak se snažte vytvarovat malé kousky, které pokládejte na alobal. A pozor, připravit s předstihem, klidně den předem, musí ztuhnout! Holky si většinou hlídají váhu, tak se jim trefíte do chuti i ovocným salátem z čerstvého nebo kompotovaného ovoce.

Klíč k úspěchu

Slečna je pozvána a vám nezbývá, než se pustit do přípravy jídla. Zkuste v jejím okolí nenápadně vyzvědět, jaké jsou její chutě. Taky by byl trapas, kdybyste vegetariánce servíroval vepřovou kotletu nebo (ne)vyléčené alkoholičce šampus.

A propos, když už jsme u toho pití, jako aperitiv se hodí vychlazené suché šampaňské (ne z ledničky).

Dejte si práci i s přípravou stolu: sváteční servis po babičce, květiny, romantici můžou po stole ledabyle poházet okvětní plátky růží; samozřejmě svíčky – těmi nešetřete.

Zvolte vhodnou hudbu, nejlíp nějaký slaďák a v přiměřené hlasitosti.

Přinesla jako dárek láhev vína? Je zdvořilé ho během večeře servírovat. Výjimku můžete udělat jen tehdy, když se vůbec nehodí k připraveným pokrmům.

Buďte štramák – ne aby vás doma načapala v teplákovce. Stačí klasické kalhoty nebo džíny a košile.

A teď už je to na vás. Možná že ne úplně všechno bude na tři michelinské hvězdičky, ale cení se hlavně snaha.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Techno a trance
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies