Židle - na to se musíte posadit

Už jste si někdy uvědomili, kolik času denně strávíte na různých židlích, sedátkách, křeslech, lavicích, posezeních a stoličkách? Když do toho započítáte jízdu autem, tramvají nebo vlakem, kdy většinou sedíme, vychází nám až nezdravě vyhlížející součet.

Fotografie muže, který leží zhrouceně na kancelářské židli

Židle - znak bohatství a urozenosti

Ne nadarmo měli všichni vládci svůj stolec, trůn a jiná sedací místa vždy vyvýšená a především notně ozdobená.

Kromě jiných znaků moci a bohatství to byla i židle, která hovořila o stavu svého majitele. V Evropě dostala židle největší význam i z pohledu bytového doplňku v období renesance.

Na židli strávíme několik let

V současnosti si bez židle nedovedeme představit svou kancelář, ani domácnost. A především vyhledáváme takové posezení, které je nám příjemné. Je však vždy zdravé? Už dlouho se diskutuje o tom, že i sebeideálnější poloha při sezení je škodlivá, když v ní člověk vydrží dlouhé minuty a hodiny.

Židle - chraňte svou páteř

Většina pouček při sedavém zaměstnání hovoří o tom, že by se člověk měl po takto odsezené pracovní době měl protáhnout, a pokud možno si znova někde nedřepnout na zadní partie. Ovšem při současném pracovním vytížení lze někdy toto provést docela stěží.

Proto je třeba proti namáhaní vašich zad, protože ony jsou první na řadě, co se týká zdravotní újmy, bojovat vhodně zvolenou židlí a především opěradlem. To by mělo podporovat naši páteř.

Kurzy sezení na židli

I když to vypadá trochu úsměvně, pracovních stoliček, židlí a sedátek se vyrábí tolik, že není lehké nejenom si vybrat tu správnou, která by správně podporovala naše tělo, ale dokonce může být velký problém, jak se na takové židli uvelebit a využít její možnosti pro zdravý posez.

Pokud vám tedy dělá dlouhé sezení opravdu potíže, není od věci si informovat o tom, jak se svou židlí správně zacházet, a to třeba i u výrobce.

Gymnastický míč místo židle

Z důvodu časté změnu posedu je stále jednou z nejlepších variant při sezení u počítače gymnastický míč, na kterém se poloha vaší páteře bude měnit neustále a v tomto případě se opravdu bude jednat o dynamické sezení, které tak nezatíží vaše fyzično.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

I věda může být populární
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies