Ženská zuřivost - nový fenomén?

V posledních letech se začaly objevovat teorie, že ženy čím dál častěji používají násilí k řešení svých osobních problémů. Snaha zvládnout všechny domácí práce, péči o děti a návrat po mateřské do práce, jsou často spouštěčem ženské agresivity. Žena začne šílet, řvát, házet věcmi a je vulgární.

Běsnící žena s rukama ve vlasech

Výsledky sexuologických výzkumů nám stále častěji říkají, že se ženská agresivita opravdu zvyšuje. Bohužel tyto případy zazníváme i ze soudních síní, kdy se ženy stávají pachatelkami různých násilných činů. Co je příčinou zvyšující se ženské agresivity? Vztek a zuřivost si mnohdy vybíjí na partnerovi. Za normálních okolností jsou klidné a nemají sklony k agresivitě, ale mnohdy stačí opravdu jen malichernost, která je spouštěčem vzteku a následných zběsilých výstupů. Často po takových činech jim zbývají jen oči pro pláč. Svým neobvyklým chováním šokují nejen členy své rodiny, ale hlavně sebe. Jsou vyděšené, kde se v nich takové chování bere a propadají panice. Mnohdy se dostanou do takového stavu, že ani neví co vlastně řekly a udělaly.

Co je příčinou ženské agrese?


Výzkumy přichází s alarmujícími výsledky, že dochází k opravdu velkému nárůstu ženské agresivity. Na vině je stres. Pracující matky díky stresu a únavě křičí na své děti a partnery. Pokud se přidá nevyspání, může docházet k abnormálním výstupům a v některých případech až ke katastrofickým scénářům. Vědci se zabývali také pracujícími ženami. Přišli se zajímavými výsledky, zjistili, že pracující matky nezvládají pracovní nasazení a nápor. Rozbíjením kancelářského nábytku, mlácením do klávesnice a třískáním telefonů dávají průchod svým negativním emocím. Případy ženské agrese zaznamenali i za volantem, kdy se ženy stávají mnohdy agresivnějšími řidičkami než muži. Doba se změnila a ženy chtějí úspěšnou kariéru stejně jako muži. Na svá bedra si nabírají moc povinností. Ženy často zastávají vrcholové funkce a vrací se brzo z mateřské dovolené zpátky do práce, aby o své vysněné místo nepřišly. Perfekcionistický přístup k životu je mnohdy zmáhá. Chtějí mít rodinu, kariéru, perfektní vzhled a dokonalou postavu. Zmožené přijdou z práce a musí se začít starat o děti a rodinu. Navařit, uklidit a udělat s dětmi úkoly. Čas na jejich soukromý život nezbývá. Únava a nahromaděný vztek je rázem ovládá. Dokáže je vytočit jakákoliv maličkost. Chtějí být úspěšné na sto procent jak v práci, tak zvládat roli manželky a milující matky svých dětí.

Jak ze začarovaného kruhu agrese ven?


Ženy by měly přibrzdit od svých očekávání a trochu zvolnit. Jak v práci, tak při domácích pracech. Přenechat domácí povinnosti také na svého partnera a role v domácnosti si spravedlivě rozdělit. Není nic špatného na tom říct si o pomoc. Ženy mnohdy chtějí zvládnout všechno samy, ale to není správné řešení. Najít si chvilku na sebe a věnovat se odpočinku není také na škodu. Důležité jsou malé radosti třeba v podobě masáže či nákup nových bot. Únikem od stresu a povinností se může stát sport. Doporučujeme své partnerce čas na pohyb alespoň dvakrát týdně a uvidíte, že se uleví nejen jí, ale i vám. A nezapomínejte na to, že ani vy nejste dokonalý, tak to nechtějte ani po své drahé polovičce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies