Zatočte s nadváhou aneb Pupek pryč!

Doba plínek a dudlíků, kdy se všichni nad vašimi faldíky rozplývali, je nenávratně pryč. Faldíky zůstaly (nebo jste si je úspěšně vypěstovali tlačenkovou dietou), ale kupodivu nikoho moc nerajcují. Přiznejte si, že i vás samotné ten špek navíc štve. Nejvyšší čas začít jednat. Nebo se snad chcete dožít toho, že na vašeho chlapáka přes pupek neuvidíte a budete ho znát jenom z fotek a vyprávění?

Fotografie muže při jeho přibývání na váze

Kritická stovka

Chlapská obezita má svoje specifika. Chlapi přibírají hlavně v pase a tak si vypěstují slušivý těhotenský pupek. Podle stupně obezity to může být 4., nebo i 8. měsíc. Jenom ten porod je nějak v nedohlednu… Jestliže se vám rifle začnou nějak podezřele zmenšovat v pase (že by se o pár čísel sepraly), popadněte krejčovský metr a rozum do hrsti. Metrem se změřte (tentokrát v pase, ne pod ním). Když se na něm objeví cifra kolem stovky, je zle. A teď právě přijde na řadu rozum. Ten vám velí okamžitě začít se zdravou životosprávou a pohybem. Poslechněte ho!

Velký pupek = velké problémy

cyberpresse.caJestli budete rozum ignorovat, můžete se dočkat nepříjemných následků:

• kardiovaskulární a metabolické potíže

• cukrovka 2. stupně

• zvýšená zátěž pro klouby

• poruchy erekce

• zhruba o 50 % snížená plodnost (se zvyšující se hodnotou BMI a tuku klesá kvalita spermatu a počet zdravých spermií, naopak stoupá výskyt chybné morfologie).

Dáte to!

Nevěšte hlavu, vy tu mrchu obezitu zvládnete. Chlapi mají oproti ženským jednu výhodu: hubnou snadněji. Vzhledem k vyššímu množství svalů mají vyšší bazální metabolismus, takže spalují rychleji. Většinou jim trvá déle, než se rozhoupou, ale pak je už nic nezastaví. Taky je víc baví pohyb a nemají metabolismus rozhozený nepovedenými dietami.

Jste, nebo nejste tlusťoši

Vypočítejte si BMI

wikipedie.cz

Máte BMI ≥ 25,0–29,9 Tak to už je nadváha. Více než 30,0 Jste obézní, čísla neoblafnete.

Poměr pas/boky (WHR)

Změřte obvod svého pasu v nejužším místě a obvod boků naopak v nejširším místě. Pas vydělte boky. Když vám vyšlo číslo vyšší než 0,95, zbystřete.

Už samotný obvod pasu ledacos napoví: nad 94 cm hrozí zvýšené riziko zdravotních komplikací, nad 102 cm máte zaděláno na dost vážné problémy.

Faldíky

A jsme zase u nich.

U chlapů je normální 10-25 % tuku v těle. Více než 30 % už je na pováženou.

Tak co, jak jste obstáli Jestli jsou výsledky nic moc, překopejte své stravovací návyky a začněte se hýbat! Třeba tak, jak ukazuje ten namakaný fešák bez gramu tuku – a za pár měsíců jste od něj k nerozeznání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies