Žárlivost - zelenooká příšera!

Proč se jí říká zelenooká příšera? Žárlivost byla takto označena Williamem Shakespearem. Na co vy muži nejčastěji žárlíte? A jak se projevuje?

hádající se pár

 

Strach o partnera je přirozený a zdravá žárlivost ke vztahu patří. Vlastně mu dokazujete, jak moc mu na vás záleží. I když máte zdravý vztah a navzájem si důvěřujete, tak je trocha ostražitosti důležitá. Žárlivost je směs nedůvěry a strachu. Bojíte se, že svou partnerku ztratíte. Existuje několik druhů žárlivosti - sourozenecká, platonická, romantická i na pracovišti. Zaměříme se na romantickou žárlivost.

 

Žárlivost - jak se projevuje? 

 

Jak poznáte, že jste žárlivější než je zdrávo? Často se vaše nepodložené důvody mění v hádku. Pamatujte, že hysterickým křikem na partnerku ničeho nedosáhnete. Někdy můžete vidět problémy i tam, kde nejsou. Proto hned neuvažujte nad tím nejhorším. Žárlivost váš může přinutit, abyste se choval iracionálně. Snažíte se jí všude sledovat, když vám představí někoho opačného pohlaví, automaticky tomu druhému dáváte najevo, že vám vaše partnerka patří. Pak ale působíte dotěrně. Partnerce tohle chlapské “přečůrávání” (ve smyslu - já jsem větší chlap než ty) nemusí být dvakrát příjemné a můžete se jí i zprotivit.

 

Také vám nijak nepomůže neustálé vyptávání a přehnaná pozornost. Neprohlížejte ji mobil, e-mail, kabelku ani nic dalšího. Každý má právo na soukromí a pokud mezi vámi není důvěra, tak proč vlastně spolu jste? Akorát vás bude mít za šmíráka a můžete ji začít děsit. Nechcete přece, aby se vás bála. Zakazovat a rušit její plány také nesmíte. Je to její život. Vy ji nevlastníte. A tím, že s ní budete trávit každou volnou minutu, vašemu vztahu také neprospěje. Spíše ji v něm zadusíte. Pak už nemusí vidět jiné řešení než od vás utéct. Odpusťte si také naschvály a vyčítání. Jestli jste si nenajal soukromého detektiva a nedržíte v rukou důkazy, tak si nemůžete být nikdy 100% jistý.

 

Z jakých důvodů na svou partnerku žárlíte?

 

Ženy nejvíce žárlí na vaši ex partnerku. Ale většině z vás bývalý vaší partnerky nijak nevadí. Neberou ho jako konkurenci. Berete ho jako odepsanou existenci. Kdyby o svého bývalého vaše partnerka měla zájem, tak by ho přece neopouštěla. Proč by ho chtěla zpátky? To vám nedává smysl. Ale spíš máte strach, že ji od vás odloudí nějaký neznámý. I když se vám to nijak nezdá, může vás přepadnout žárlivost i na jejího kamaráda. Ano, říká se “kamarád taky rád”, ale jsou i případy, kdy se jedná o čisté přátelství. Buďte ve střehu, ale nijak to s žárlením nepřehánějte.

 

Taky se může stát, že budete žárlit na jejího pejska či jiného mazlíčka. Pokud se stará více o svého mazlíčka než o vás, pak je opravdu něco špatně. Jestli má její pejsek vždy plnou misku a nad tím, že máte hlad, jen mávne rukou, není hezké. Když svého mazlíčka neustále hladí a s vámi takové důvěrnosti mimo sex neprovozuje, taky máte důvod k žárlivosti. Tato žárlivost je oprávněná. Zvíře má být v jejím srdci přece až po vás.

 

Žárlit můžete i na své dítě. Příchod dítěte s vaším vztahem vždy trochu zamává. Měla by se věnovat i vám, ale některé se dítětem nechají tak unést, že všechny své síly a pozornost zaměří na dítě. Vy v tu chvíli jdete stranou. Z počátku je to přirozené. Vaše partnerka si také teprve zvyká. Pokud to tak bude pokračovat déle než 2-3 měsíce, tak si s ní zkuste v klidu promluvit. Nejlepší ovšem bude, pokud jí budete hned ze začátku pomáhat a zapojíte se.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies