Zapomeňte na berušky, micinky i broučky!

Prdelka, beruška, micinka, brouček, zlatíčko. Jistě jste slyšeli mnohem více originálnějších přezdívek, kterými se občas partneři oslovují. Ale bacha na to, aby nebylo přeprcinkováno. Podle psychologů tohle srandovní oslovování vztahu nesvědčí.

Kreslený snímek vyjadřující lásku dvou zamilovaných

Rafinovaná taktika

Štěpán Šafránek, pan doktor z tetralogie o básnících, byl expertem na tuto lákací taktiku. Na špek mu skočila Borůvka, Píšťalka, Jeskyňka i Veverka. Oslovoval všechny slečny láskyplnými jmény, aby se k nim dostal blíže. Stejného názoru jsou i psychologové. Je to fajn pro sblížení a nalákání protějšku k zamilovanosti, jenže všeho moc škodí.

Inspirace z přírody

Nejčastěji jde o přezdívky převzaté ze světa zvířat – káčátko, kuřátko, myško, medvídku, hřebečku. Ale také ze světa rostlin – květinko, kopretinko, zvonečku. Inspirují nás i vesmírná tělesa – sluníčko, hvězdičko. Někdy ovšem člověk hledí, co někteří blázni dokážou vymyslet za blbosti.

Miláčky, Berušky a Broučky zná každý

K těmto přezdívkám ještě můžu připojit Kocourka a Kočičku. Všechna označení jsou jistě krásná a romantická, ale jsou už taková, jak to říct, no zkrátka „jetá“. Daleko lépe působí přezdívky, které v partnerství vzniknou spontánně, nebo když přezdívka vyplyne z nějaké konkrétní situace.

Líbí se jí to?

Než se rozhodnete svou polovičku nějakou milou přezdívkou označit, zjistěte, zda se jí to vůbec líbí. Jsou holky, kterým se něžné pojmenování tohoto typu příčí, snesou maximálně zdrobněliny svého křestního jména. Možná sami pochopíte, až vám po desáté řekne, že se jmenuje Kristýna a ne prcinka. Jestli si na přezdívky potrpí, pak se fantazii meze nekladou.

Zapomeňte na Broučka na veřejnosti!!!

To si fakt odpusťte, jinak se dopustíte slušného faux pas. Možná bude lepší nechat si důvěrné oslovení jen na doma. Jen si představte, že vás vaše partnerka osloví na vašem pracovišti „Ty můj pejsáčku“ pokud nejste blázen, nejspíš se propadnete hanbou do země. Když už se to stane, nevěšte hlavu i Winstona Churchilla oslovovala jeho žena na veřejnosti Buldočku nebo Prasátko.

Ťuťinkujete se doma i vy? Prozraďte nám vaše roztomilé přezdívky v diskuzi či na Facebooku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies