Zálohujete si data?

Nikdy nevíte, co se může stát. Váš počítač mohou napadnout viry, v kanceláři vypukne požár nebo ztratíte data vlastním nedopatřením. Zálohování dat je jedinou jistotou jejich uchování.
mužské ruce pracující na notebooku

Zálohování dat by mělo být samozřejmostí!

Správné zabezpečení dat je nutností jak pro firmy a různé organizace, tak i pro domácí počítače. Důležité dokumenty, fotky, videa a další věci, které si v počítači ukládáte dlouhá léta, mohou být nenávratně ztraceny během jediné minuty. Proto je třeba alespoň ty nejdůležitější soubory uchovávat v záložních kopiích.

 

Lidé si nejčastěji zálohují data jejich vypálením na CD nebo DVD, existuje ale také spousta zálohovacích zdarma dostupných systémů a programů, které na zálohování budou myslet za vás.

Zálohovací programy

B-Cup XP

V programu B-Cup XP se zálohování dat děje automaticky. Po nastavení se už nemusíte o nic starat. Program synchronizuje vybrané položky se zálohou a pravidelné zálohování lze také načasovat. Plně automatizované zálohování je díky B-Cupu možné i v okamžiku, kdy na počítači není přihlášen žádný uživatel.

Cobian Backup

Cobian Backup komprimuje zálohovaná data do ZIP archivu. Ukládá je na pevný nebo síťový disk nebo vybraný FTP server.

JaBack

Tento zálohovací program nabízí taktéž automatické zálohování včetně synchronizace dat. Zálohovaná, zkomprimovaná data umí odeslat na e-mail, uložit na pevný i síťový disk nebo na vybraný FTP server. Nevýhodou je poněkud komplikovanější ovládání programu.

Backup Manažer

Tento český zálohovací program nabízí plně automatizované, opakované zálohování dat na uživatelem zvolené médium, v uživatelem zvolený čas.

Areca Backup

Areca Backup ukládá zkomprimovaná data na externí nebo síťové disky, FTP server nebo USB flash disky. Protože jsou soubory zašifrovány, nemůže s nimi nikdo jiný než vy pracovat. Jakmile nastavíte zálohování, program pracuje zcela samostatně.

Norton Ghost 12

Také zálohovací program Norton Ghost dokáže zálohovaná data chránit šifrováním. Zálohování lze provádět automaticky v předem stanovený čas na CD nebo DVD nosiče, USB zařízení a další paměťová zařízení.

Everyday Auto Backup

Pro každodenní zálohování souborů je ideální Everyday Auto Backup. Jak už název napovídá, tento program také zálohuje data automaticky. Zálohování lze nastavit po minutách, hodinách, dnech, týdnech nebo měsících.

Zálohování dat u mobilních telefonů

Stejně jako u počítače můžete přijít o data v mobilním telefonu – ať už jeho ztrátou, odcizením, zapomenutím nebo nehodou. Přepisování kontaktů na papír by bylo zdlouhavé – průměrně má jeden člověk v mobilním telefonu uloženo 150 kontaktů. Těchto kontaktů si lidé obvykle cení více než samotného mobilního telefonu – přesto si data v něm uložená zálohuje jen málokdo. Data si můžete jednoduše zkopírovat do PC přes Bluetooth nebo USB kabel.

Více článků z rubriky Technika a HiTech

Kvalitní fotoaparát v mobilu

Záložní zdroje pro PC

Správný výběr vypalovačky

Paměťové karty do mobilních telefonů

PC nebo notebook

Tiskárny – bez počítače ani ťuk (na papír)

Jak si vybrat počítačovou skříň

Paměť RAM – tipy pro nákup

Antiviry – opravdu chrání vaše PC?


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o seznamování
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies