World Cyber Games 2009 - Herní olympiáda za dveřmi

World Cyber Games (WCG) je ve světě počítačových her jednou z nejuznávanějších akcí. Koná se každým rokem již celých deset let a stanovuje pomyslnou tečku za progamingovou sezónou.

Logo World Cyber Games 2009

World Cyber Games 2009 - Herní olympiáda za dveřmi

Zatímco sportovní olympiáda probíhá pouze jednou za čtyři, respektive dva roky, její herní verze nazvaná World Cyber Games je tu bez výjimky rok co rok. Již od roku 2000, kdy se WCG poprvé konalo v Jižní Koreji, se profesionální hráči počítačových, konzolových a mobilních titulů z celého světa scházejí, aby vyřešili věčnou otázku, kdo je vlastně nejlepším progamerem. Ani jubilejní 10. ročník, který hostí čínská metropole Chengdu, nebude jiný. A náš výběr bude opět u toho!

World Cyber Games (WCG) je ve světě počítačových her jednou z nejuznávanějších akcí. Koná se každým rokem již celých deset let a stanovuje pomyslnou tečku za progamingovou sezónou. Dalo by se tedy říci, že právě zde se určuje, kdo byl letos úspěšný. Zúčastnit se velkolepého vyvrcholení a zapojit se tak do bojů o částky pohybující se v řádech sta tisíců dolarů je snem snad každého náruživého hráče. O tuto možnost nepřijdou ani čeští a slovenští hráči, pro něž domácí kvalifikaci opět připravila společnost ProGamers.

Dosud se hlavní finále World Cyber Games nazvané Grand final konalo čtyřikrát ve své mateřské zemi Jižní Koreji, dvakrát v USA a po jednom startu si rovněž připsal Singapur, Itálie a Německo. Právě z miliónového Kolína nad Rýnem, jenž se stal středem pozornosti pro rok 2008, se WCG přesouvá ke svému jubilejnímu 10. ročníku zpět do Asie, přesněji do čínské metropole Chengdu.

Hlavní město sečuánské provincie, které bylo vyhlášeno čtvrtým nejlepším místem k žití v Číně, má před sebou jasný cíl - připravit ještě famóznější show než jeho předchůdci. K tomu má rozhodně ideální podmínky, poněvadž tamní hráči progamingem opravdu žijí, zejména strategickými tituly. Čína navíc patří mezi opravdové herní velmoci, počítačové, konzolové a mobilní soutěže se zde těší nebývalé oblibě, což se projevuje i stavbou obrovských arén specializovaných pouze pro tyto účely.

V Chengdu se bude dohromady soutěžit v 11 odlišných disciplínách. Na PC účastníci poměří síly v akční střílečce Counter-Strike 1.6, virtuálním fotbalu FIFA 09, závodech TrackMania Nations Forever, MMORPG Red Stone, kulečníku Carom 3D a strategiích StarCraft: Brood War s Warcraft 3: The Frozen Throne, na něž bude kladen největší důraz. Na konzoli Xbox 360 se bude hrát bojovka Virtua Fighter 5 a hudební pecka Guitar Hero World Tour. Na své si přijdou i fanoušci mobilního hraní, ti si zasoutěží v závodním Asphalt 4 a logickém Wise Star 2. Promo akce se rovněž dočká bojové Dungeons and Fighters, které by mezi hlavní tituly mohlo být zařazeno již příští ročník.

Zatímco na prvním World Cyber Games v roce 2000 bylo pouhých 147 hráčů 17 různých národností, loni se číslo zaokrouhlilo na neuvěřitelných a současně rekordních 800 zástupců 78 zemí. Pořadatelé čínského turnaje by tuto hranici chtěli posunout ještě výše. A stejně jako předcházející sezóny i pro rok 2009 mohou počítat s výpravou z České republiky a Slovenska.

Pro naše hráče byla na webu http://www.wcg.cz koncem srpna spuštěna kvalifikace v počítačových titulech Counter-Strike 1.6, Warcraft 3: The Frozen Throne, StarCraft: Brood War, FIFA 09 a TrackMania Nations Forever. Ani letos tedy nebudeme ochuzeni o možnost soupeření s těmi nejlepšími hráči a týmy celého světa. Česko-slovenské WCG je momentálně ve fázi registrací, v polovině září se přehoupne k zahájení kvalifikace a již za měsíc po národních finálích v PG Cyber Café Nový Smíchov a Velký Špalíček budeme znát jména našich reprezentantů, kteří nastoupí na palubu letadla směr Chengdu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Sexy závodnice Olga Lounová
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies