Workshopy - opravdu jsou tak užitečné?

V dnešní době už možná někteří z vás zažili zcela nesmyslnou přednášku či seminář, který se skrýval pod označením workshop. Možná se v něm věnovali pár aktivitám, ale pokud tam odpovědný člověk vedl jen nudný monolog, pak to byla jen ztráta času. Rozhodně byste ale neměli zanevřít na všechny ostatní workshopy. Jen si musíte umět správně vybrat.

Workshopy - opravdu jsou tak užitečné?

 

Co je to ten workshop?

 

Je to určitá forma vzdělávání. Workshop v překladu z angličtiny znamená dílna. Takže si z toho můžeme odvodit, že se jedná o interaktivní děj, ve kterém se jednotlivci, týmy i celé skupiny sdruží za jedním společným účelem. A tím je vyřešení konkrétního problému či dosažení daného cíle.

 

Na workshopech se účastníci dozvídají nové informace z daného oboru. Přednášející či moderátor workshopu by neměl být jako učitel, který vám bude sdělovat informace a diktovat vám, co máte a nemáte dělat. Workshopy by měly být především o tom, aby vás donutili “zapojit se”.

 

Mělo by jít o formu praktických ukázek a příkladů, které by vás měli pobízet, abyste nakonec odcházeli s co nejvíce získanými praktickými zkušenostmi. Také by vás to mělo svým způsobem “nakopnout” - nabít energií, abyste se nezapomínali snažit a usilovat o to, čeho v životě chcete dosáhnout.

 

 

Co by měl splňovat skutečný workshop?

 

Aby se moderátorovi podařilo vytvořit skvělý workshop, ze kterého si lidé opravdu něco odnesou a aby to nebyla jen ztráta času, měl by se sám sebe ptát, jak může být užitečným. Měl by workshop vést tak, aby mohl ostatním předat něco v takové formě, aby si to nejen zapamatovali, ale aby si z této akce vzali i ponaučení a uměli to použít v praxi.

 

  • Moderátor by si měl zjistit maximum o všech posluchačích. Měl by se zajímat o vaše zájmy, co byste si chtěli z toho workshopu odnést, co je pro vás důležité a čemu věříte.
  • Neměl by být centrem pozornosti, ale spíše ustoupit do pozadí, protože jde především o hodnotu toho, co posluchačům zvládne předat.
  • Měl by se snažit zapojit všechny, kteří na workshop přišli.
  • Moderátor ba ani vy byste neměli podcenit přípravu, která je zcela zásadní.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies