Webkamery – hry pro dva

Webkamery jsou mezi uživateli internetu čím dál populárnější. Monitorujeme jimi dopravu, počasí, hvězdy i vedlejší pokoj, kde spí vaše malé dítě. Jaké bylo první použití webkamery? Jak došlo k rozšíření, za kolik ji koupíte dnes a další informace.

Fotografie čtyř obrázku z webové kamery

Webkamery - hry pro dva a více lidí.

Kamera vysílající v reálném čase, jejíž snímky můžete buď sledovat přímo na internetu, nebo pomocí programů, které obraz přenášejí. V angličtině se často používá výraz webcam. 

Webkamery přímo na stránkách - jak fungují?

Snímky označené webcam, které můžeme na internetu najít, většinou pocházejí z digitální kamery, která co určitý počet vteřin ukládá snímky do formátu jpg, a pak je posílá na server, kde jsou v pravidelných intervalech umístěny. Kamera bývá buď připojena přímo k PC, nebo je signál přenášen jiným způsobem, existují totiž i kamery které dokáží signál vyslat samy o sobě.

Historie webkamer

Počátek najdeme v roce 1991, kdy byla první webkamera postavena v Trojském pokoji počítačově-vědeckého oddělení Cambridgské univerzity. Na co byla zaměřena? Na konvici na kávu. To aby všichni zaměstnanci věděli, v jakém je káva stavu a nechodili pro svou drogu zbytečně. Tolik ztraceného času. Po deseti letech provozu byla populární kamera vyřazena z provozu a poslední ze čtyř konvic, které se za tu dobu prostřídaly, byla vydražena v internetové aukci za 3000 liber.

Webkamerový přenos intimních her pro dva

Jako mnoho jiných novinek, i webkamera si rychle našla svůj první komerční sektor. Tím se stal pornografický průmysl. Byl vytvořen software, který umožňuje, abyste se připojili na stránky a zachatovali si se svou oblíbenou dívkou, kterou konečně uvidíte. Tento systém se stále těší velké popularitě.

Videokonference před webkamery

Manažeři celého světa, radujte se! Konečně jsme nalezli způsob, jak vás v reálném čase propojit s dalšími pobočkami, takže konferenční hovory o více účastnících můžete vést i s obrazem. Zapomeňte na fax. Prostě své myšlenky rovnou ukážete na tabuli a natřete to té pobočce, co minule splnila plán lépe než vy.

Rozšíření webkamer

Obrázky a filmy z webkamer se velmi rychle rozšířily po celém světě a získaly si obrovskou oblibu. Lidé chtěli webkamer na internetu více a více, čímž vzniklo další využití kamer. Ty dnes najdete všude, od kamer, které monitorují dopravu, přes kamery zaměřené na počasí, panoramatické výhledy po horách a městech i další. V angličtině se pak často předpona web u slova webcam mění podle místa, které kamera snímá. Najdete tak streetcam, nestcam, trafficam, weathercam apod.

 

Webkamery na soukromé hry pro dva účastníky

Kdysi nám připadalo jako hudba budoucnosti, že si budeme s někým psát a zároveň ho uvidíme v reálu. Dnes je to možné a dostupné. Stačí mít rychlejší připojení k internetu, připojenou kameru a některý z programů, přes které jde tímto způsobem komunikovat. Skype, ICQ, AIM či jednoduché služby typu Instant messaging využívají spousty lidí na celém světě.

Bezpečnost webkamer - máte stále soukromí?

Po roce 2003 se začalo hojně diskutovat o tom, že je možné se na cizí kameru napojit bez vědomí jejího vlastníka, samozřejmě pokud je zapnutý počítač a kamera samotná. Pokud nemáte přístup k ní chráněn heslem ani jinými bariérami, je to pro internetového „šmíráka” tím jednodušší. Některé nové kamery se proto prodávájí s krytkou na čočku, takže vám něco takového může být jedno. Pokud tedy zrovna kameru nechcete používat.

Pořízení webkamery

Levná to záležitost. Nejjednodušší kamera stojí kolem 600 Kč a vaše základní požadavky splní. Lepší kamery pak seženete za cenu přibližně dvojnásobnou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies