Vztahy na pracovišti aneb láska si nevybírá

Jak se jednou do někoho zamilujete, nepřemýšlíte nad tím, že si tím můžete zkomplikovat život. Ať už se vám změnily city k nejlepší kamarádce nebo ke kolegyni v práci, nemůžete si pomoci. Na pracovišti jsou ale vztahy poněkud komplikovanější. Jak si to můžete zjednodušit a co byste rozhodně dělat neměli?

Vztah na pracovišti aneb láska si opravdu nevybírá

 

V životě strávíme spoustu času v práci, proto je zcela logické, že hledáme lásku i tam. Ono moc času po práci opravdu nezbývá. A jestli jste přes týden z práce vyčerpaní, tak chcete jen jediné - v klidu si dobít baterky. Na hledání té pravé nemáte ani pomyšlení. Pracovní prostředí není zrovna vhodným místem k hledání toho vhodného partnera. Ale je to dobré místo jako jakékoli jiné. Někteří z nás jsou pracovně tak vytížení, že je to jediné místo k seznámení.

 

3 základní pravidla, která byste měli dodržovat

 

  1. Zbytečně nespěchejte a promyslete si to. Přece nechcete ohrozit vaše přátelství či dokonce svou kariéru jen proto, abyste později zjistili, že to kolegyně vidí jen jako nezávazný flirt. Jestli hledáte jen povyražení, můžete jej najít i jinde. Nemusíte si užívat zrovna v místě, kde vás všichni dobře znají. Navíc v dnešním světě není tak neobvyklé, že se někteří chtějí ve firmě propracovat jen přes “postel”. Aby jste pak nebyl danou osobou vydírán. Další takový úlet byste si už asi nezopakoval.
  2. Měli byste se podrobně seznámit s personální politikou společnosti, ve které pracujete. V některých společnostech jsou vztahy na pracovištích povoleny, takže se nemusíte bát nějakých postihů, ale jinde mohou být zakázány. Pak se musíte rozhodnout, jestli vám takový vztah prospěje vaší kariéře, a také musíte zvážit veškerá rizika.
  3. Především buďte upřímný. Na pracovišti se vždy po nějakém čase odhalí i to nejskrývanější tajemství. Proto pokud máte vztah, řekněte o tom svým kolegům. Pak informujte personální oddělení či jen svého zaměstnavatele. Občas se před kolegy můžete o vás “dvou” zmínit, nemyslíme tím nějaké pikantnosti, ale jen takové obecné informace. Vyhnete se tak zbytečnému šíření drbů.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nespoutaný Sébastien Chabal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies