Vyzkoušejte UV tetování

Vyzkoušejte typ tetování, který na denním světle není viditelné. Sotva ale vejdete do svého oblíbeného klubu, neunikne Vaše ozdoba na těle pohledu okolí. Přečtěte si více o UV tetování.

Fotografie zobrazující UV tetování na hlavě

V čem spočívá UV tetování?

Tajemství UV tetování spočívá v použití speciálního inkoustu. Chemicky upravený inkoust je svými vlastnostmi velmi podobný fosforu. Látky, z nichž se UV inkoust vyrábí, se mimo jiné používá k výrobě kontaktních čoček. I když UV tetování není žádnou novinkou (používá se od roku 1995), svou slávu zažívá teprve až nyní.

Zpočátku se netěšilo velké oblibě, zejména pro svou složitější aplikaci a také ze zdravotních důvodů. Někteří z prvních odvážlivců, kteří vyzkoušeli UV tetování, pozorovali na svém těle alergické reakce, vyrážky a také ekzémy. Některým UV tetování také žloutlo (případně hnědlo) a bylo viditelné na denním světle, na ultrafialovém záření se ovšem neobjevilo.

Nemusíte se bát, že se to stane i Vám. Speciální UV barvy prošly složitým testováním a byly schváleny agenturou amerického ministerstva zdravotnictví. Všechny UV barvy použité v tetovacích salónech jsou testované a certifikované pro Českou republiku a Evropskou unii.

Výhody UV tetování

Pokud patříte mezi ten typ lidí, kterého láká „kérka", ale nepotřebuje na ní každodenně upozorňovat, je UV tetování vhodné právě pro Vás. Během dne ani nepoznáte (a zejména Vaše okolí), že nějaké tetování vůbec máte. Sotva ovšem vejdete do klubu, kde je ultrafialové záření, ozdoba na Vašem těle rázem rozzáří a neunikne pohledu okolí.

Nevýhody UV tetování

Nevýhodou může být omezení v technice tetování. UV tetování se hodí na jednoduché vzory a obrysy, s detailně propracovanými motivy nepočítejte. Nevýhodou může být také barevná stálost použitých barev - ty s postupem času mírně blednou. Také barevná škála barev je omezená - k dispozici je pouze několik barevných odstínů (od žluté po purpurovou).

Aplikace UV tetování

Aplikace UV tetování se neliší od klasického tetování. Tatér speciální inkoust nanáší pod pokožku do škáry. Pomocí UV inkoustu lze ozvláštnit i klasické tetování, které tatér jednoduše obkreslí. Zajímavé je, že si UV tetování v České republice oblíbily zejména ženy. Cena je závislá na rozměrech Vámi zvoleného motivu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies