Vysokohorská turistika

Vysokohorskou turistikou skloubíte nejen k našemu životu tolik potřebný pohyb (tedy sport), ale také ideální, zdravé a tiché prostředí lesů obklopující vzdálené vrcholky hor, kam míříte.
Fotografie zachycující pár při vysokohorské turistice

Sport a dovolená - vysokohorská turistika nejen pro muže

Tento druh sportu je určen pro příznivce aktivního odpočinku, kteří si od své dovolené slibují prožití neobvyklého zážitku. Výpravy se podnikají z bezpečnostních důvodů ve skupinách více lidí. V neznámém prostředí nesmí chybět zkušený průvodce znalý místních poměrů.

 

Během putování krajinou je pak ideální příležitost obdivovat krásy okolní přírody, nebo se dokonale seznámit s ostatními účastníky expedice.

Zdraví, kondice, adrenalin - předpoklady úspěchu

Vysokohorské expedice jsou velmi náročné na fyzickou kondici každého účastníka. Základním předpokladem úspěšného absolvování takového zájezdu je mimořádně dobrý zdravotní stav, psychická odolnost jedinců a velmi dobrá orientace v terénu. Pokud tyto předpoklady vlastníte, nezbývá než si přibalit dobrou náladu a vyrazit na vzdálené vrcholky, prožít vzrušující chvíle a zážitky.

Vysokohorská dovolená - jak na to?

Pro podniknutí větší výpravy jsou k dispozici specializované agentury zaměřené přímo na vysokohorskou turistiku. Dle vašich požadavků na obtížnost, cenu a délku zájezdu, můžete podniknout i svůj výstup. K našim blízkým sousedům si stačí pořídit vybavení a hotovost kolem pár tisícovek. U vzdálenějších a hůře dostupných míst musíte počítat někdy z nemalým příplatkem.

Cenové relace - kolik vysokohorská turistika stojí?

Rakousko přibližně 3000 Kč za 4 denní výstup na ledovec. Kavkaz v Rusku vás přijde za 23 denní pobyt na 15 000 Kč. Nejvyšší hora Evropy Mont Blanc – 7300 Kč za 10 denní pobyt. Nepál – 20 000 Kč, Himaláj – 60 000 Kč. Ceny jsou pouze orientační a závislé také na druhu dopravy k místu, odkud podniknete svůj plánovaný výstup.

Další zajímavé články z rubriky svět muže

Nejoriginálnější dárky pro ženy

Zbrojní pas - víc než jen sebeobrana

Alpy - letní dovolená plná adrenalinu

Přezdívky - jaká je ta nej?

Rybaření - minimání míry

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější tanečnice nahoře bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies