Samuraj.cz

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!

Ondřej Sedláček

Jste se svým stávajícím notebookem nespokojen? Nevyhovuje vám jeho vzhled, výkon a nebo něco jiného? Pokud odpovíte ano, tak jej zahoďte a pořiďte si nový, našlapaný notebook! Nabídka je opravdu pestrá - nemusíte se tedy bát, že by se právě pro vás nenašel ten pravý!

Ideální notebooky pro milovníky her a 3D

Milovníkům her, kteří od svého notebooku vyžadují velmi slušný výkon, můžeme doporučit hned dva nové herní notebooky od Asusu z řady Republic of Gamers s označením G53 (15,6“) a G73 (17,3“). Oba charakterizuje speciální design, který je inspirovaný neviditelným letounem Stealth. Nemusíte se ovšem bát, že budou notebooky neviditelné…Jsou dostatečně viditelné a navíc se mohou pochlubit velmi slušným výkonem, který ocení každý herní pařmen.

Jsou vybaveny grafickou kartou NVIDIA GTX 460M optimalizovanou pro rozhraní DirectX11 a také pro procesory Intel Core i5/i7. Model G73 navíc podporuje 3D hraní ve vysokém rozlišení pomocí technologie 3D Vision (pro zobrazení 3D efektu je potřeba použití speciálních brýlí, které jsou schopny zobrazit 120 snímků za vteřinu / 60 snímků pro každé oko). Oba notebooky umožňují 3D výstup na jakékoli kompatibilní velkoplošné televizi přes rozhraní HDMI 1.4.

K silné grafice nechybí ani dobrý procesor – vybrat si můžete z Core i3, i5 a i7 (až čtyřjádrový). Standardní 4 GB RAM-ka sice ničím neoslní, za to 750 GB disk již ano. V základu mimo jiné naleznete DVD nebo Blu-Ray mechaniku, Wi-Fi, Bluetooth, čtečku karet 8 v 1, 2 MPix webkameru nebo gigabitovou síťovou kartu.

Zaujal vás některý z těchto dvou podařených kousků a rád byste si jej koupil Pokud ano, musíte ještě chvíli počkat – na trh by měly přijít počátkem příštího roku. Jejich cena by se měla pohybovat okolo 40.000 Kč.

Ideální notebook pro milovníky designu

Pro ty, kteří si rádi připlatí za exkluzivní vzhled tu máme jednu lahůdku. Jedná se o notebook, který je vyrobený ze dřeva – přesněji z bambusu. Vyrábí je známá společnost Asus, která tuto modelovou řadu pojmenovala jako Bamboo Series. Nejnovějším kouskem v této sérii je Asus U33J. Prvním modelem byl Asus U6V – ten ale nebyl příliš kvalitně zpracovaný, proto o něj nebyl velký zájem. Nyní je ale vše jinak… Novinka, se kterou přichází na trh, je úplně o něčem jiném!

Pokud by vás zajímalo, v čem je jeho přednost, tak vám to rádi povíme. Za prvé je to notebook s exkluzivním vzhledem, navíc je vyroben z ekologicky šetrného materiálu. Oproti „plastovým“ notebookům má navíc speciální povrch, na kterém nejsou vidět známky běžného používání – například otisky prstů, mírné škrábance, apod. Za zmínku stojí také dlouhá výdrž baterie, slušný výkon či třináctipalcový displej. Asi největším tahákem u něj je USB 3.0, které umožňuje až 10× rychlejší přenos než USB 2.0. Cena se pohybuje okolo 25.000 Kč.

Ideální notebook pro milovníky 3D filmů a hlasité hudby

Do třetice všeho nejlepšího si představíme speciální 3D notebook LG Xnote A510, který je postaven na platformě Intel Capella. Jeho předností je 15,6 palcový LED displej s Full HD rozlišením a podporou 3D. 3D obraz je zprostředkováván pomocí speciálních, polarizačních 3D brýlí a softwaru TriDef, který konvertuje 2D obraz do 3D.

Mezi hardwarovou výbavu tohoto krasavce patří čtyřjádrový procesor Intel Core i7 840QM nebo 740QM, grafická karta NVIDIA GeForce GT 425M s 1GB VRAM, HDMI 1,4 čtečka otisků prstů a Blue-ray mechanika. O pořádné ozvučení se postará technologie

SRS TruSurround HD. Informace o jeho dostupnosti a ceně prozatím nejsou známy. Nechme se tedy překvapit, kdy se objeví tato novinka na českém trhu.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.