Všichni jsme sexisti

Ať už si o ženských (nebo chlapech) myslíte cokoli, možná by vás mělo zajímat taky to, co si ženský (nebo chlapi) myslí o vás. Protože to nejspíš není nic pěkného.

Fotografie ženy pózující v plavkách

Všichni chlapi jsou prasata (prej)

Zdroj: flapon.comJednu věc fakt nedokážu pochopit, možná my s tím budete schopní trochu pomoct - sexista je ten, kdo si myslí, že opačné pohlaví je podřadné, všichni jeho příslušníci jako skupina. To je docela přímočaré a jednoduché, ne Shodneme na tom Ano Dobře. Jak teda může nějaká feministka jedním dechem tvrdit, že každej chlap je v zásadě násilník, a druhým dechem dodává, že všichni chlapi jsou sexisti A nedojde jí, že to je maximálně sexistické tvrzení, v obou dvou bodech Individuální muž samozřejmě může být násilník i sexista, ale tvrdit to o všech chlapech najednou je neospravedlnitelný předsudek. Je to úplně to samý, jako kdyby mužský sexista řekl, že všechny ženský jsou blbý jak troky a dobrý jenom na sex. Což samozřejmě není pravda, protože, jak všichni dobře víme, některý jsou naopak blbý jak troky a ošklivý. Sorry, tohle bylo tak lákavý, že jsem si to nemohl odpustit. ;) Ne vážně, jenom nějakej -ista může odsuzovat celou skupinu lidí na základě nějaké jejich vnějškové podobnosti, ať už je to rasista kterýmu vadí barevní nebo komunista kterýmu vadí bohatí. Sexismus se může týkat kohokoli, žen stejnou měrou jako mužů, pro něho jsou tedy paradoxně obě pohlaví stejně dobrý.

 

O čem se nemluví

Zdroj: johntheother.comMožná si ale stejně říkáte, že sexističtí muži jsou mnohem nebezpečnější pro ženy než sexistické ženy pro muže. Abyste se ale náhodou nespletli. V naší kultuře existuje právě jedna taková nebezpečná představa o tom, jací by všichni muži měli být - každý muž má přece být silný a neohrožený. Což vede k tomu, že když už se mužům opravdu děje nějaké příkoří, je to považováno za humorné a mužským obětem samotným proto jejich vlastní hrdost brání přiznat, že jsou utlačování. To není vůbec odlišné od obvyklého argumentu feministek o tom, že ženám je od mládí vštěpována jejich ženská úloha v životě a ve společnosti, takže si pak samy myslí, že po tom touží. A co se tak mužům vlastně může nepěkného přihodit Tak předně soudy jsou obecně mnohem shovívavější k ženám - statisticky vzato ženy dostávají v průměru kratší tresty a mnohem častěji je jim svěřeno do péče dítě po rozvodu, a to i v případech, kdy by objektivně vzato byl lepším rodičem otec. A jestli si myslíte, že je problém vypořádat se s domácím násilím páchaným na ženách, to ještě nic není proti tomu, jak těžké je pro muže vyřešit to, když na něm je pácháno domácí násilí. Domácí násilí na ženách je alespoň považováno za zločin a je to policií bráno vážně. A nezapomínejme ani na ty úplně běžné nerovnosti mezi pohlavími, na které doplácí muži - to muži umírají na bojišti, dělají těžší práce, obecně mnohem víc materiálně zajišťují rodinu a kombinací různých takových faktorů umírají mladší.

 

Jak rovné chcete mít vaše pohlaví

Zdroj: tigerbeatdown.comCo si ale můžeme se sexismem počít Rozhodně bychom neměli paušálně obviňovat celé opačné pohlaví z čehokoli, natož velmi ironicky přímo ze sexismu. Na lidi je potřeba dívat se jako na jednotlivce, hlavně pokud hodláme určovat míru jejich provinění. Určitě také nemá smysl "bojovat" s feministkami pod praporem nějakého jiného -ismu, jako třeba "maskulinismu" nebo šovinismu. Ano, slyšíte správně. Tohle možná je šovinistický koutek, ale celé to označení "šovinismus" je vlastně pejorativní nálepka od jeho protivnic, ke které není dost dobře možné se upřímně hlásit. Snad jen ve smyslu vzdorného vtipu, za kterým se ale nachází střízlivý realismus a tolerance k opačnému pohlaví, čili taková tolerance, která není slepá k faktům a která se nebojí dotknout mylných přesvědčení některých žen o mužích nebo o nich samých. Ostatně mé názory tady dokonce nevypovídají ani o názorech všech ostatních autorů, kteří se označují za šovinisty, natož o názorech všech ostatních mužů. Myslete si proto na základě mých článků samozřejmě co chcete, ale jen o mě. Takže pro příště zapomeňme na všechny tyhle jednostranné pohlavní -ismy a řešme problematiku rovnosti pohlaví. Já vím, je to dost slov, ale je to mnohem blíž pravdě, a to je podle mě důležitější.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies