Vratné lahve - hořká komedie

Už několik dní běží v našich kinech český filmový hit Vratné lahve. Film vypráví o učiteli, který odmítá odejít do důchodu a přijme brigádu ve výkupu lahví, kde objevuje nový svět. Svěrákova tragikomedie už nyní trhá rekordy v návštěvnosti.

Český herec Zdeněk Svěrák ve filmu Vratné lahve

O čem film Vratné lahve je?

Příběh vypráví o učiteli Josefovi Tkalounovi, který už nemá nervy na drzé žáky a rozhodne se své zaměstnání opustit. Mohl by si užívat poklidného důchodu, ale Tkaloun je příliš aktivní na to, aby strávil zbytek svého života doma nebo na lavičce v parku. Navzdory nesouhlasu své ženy Elišky přijímá brigádu ve výkupu lahví malého supermarketu a objevuje nový, zajímavý svět. Nevzdává se ani svých (předmětem jeho sexuálních fantazií je ve filmu herečka Nela Boudová).

Herci filmu Vratné lahve

Hlavní roli filmu Vratné lahve ztvárnil sám tvůrce filmu, Zdeňek Svěrák. Roli jeho manželky Elišky přijala Daniela Kolářová. Dále si ve Vratných lahvích zahráli Jiří Macháček, Ondřej Vetchý, Jan Budař, Nela Boudová nebo Taťáňa Vilhelmová, která musela kvůli roli přibrat deset kilo.

Zdeněk Svěrák a jeho slavné filmy

Scénárista Zdeněk Svěrák a jeho syn, režisér a producent Jan Svěrák, spolu natočili také populární film Vesničko má středisková, na Oskara nominovanou Obecnou školu nebo Oscarem oceněný film Kolja. Že se na Svěráky stále chodí, dokázal už první den uvedení Vratných lahví do kin. Jen za sobotu bylo sečteno 40 tisíc diváků.

Pozadí filmu Vratné lahve

Scénárista Zdeněk Svěrák označuje Vratné lahve za filmovou komedii, které se říká hořká. Přiznal také, že původně vzniklo sedm verzí scénáře, takže se svým synem prožíval silnou tvůrčí krizi. Výsledkem je ale jedinečná, typicky svěrákovská tragikomedie oceněná salvami smíchu diváků. Práva na televizní uvedení zakoupila TV Nova, takže pokud se vám nechce do kina, počkejte si na televizní premiéru.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies