Volvo S60 se zabudovaným systémem ochrany chodců

Nové Volvo S60 se může pochlubit dynamickým podvozkem, dokonale propracovanou karosérií s mnoha detaily a také svými jízdními vlastnostmi.

Boční pohled na automobil značky Volvo S60

Volvo S60 - jízdní vlastnosti

Novinka má být nejbezpečnějším, nejsportovnějším a nejdynamičtějším modelem v historii automobilky. Zpočátku se bude Volvo S60 prodávat s přeplňovaným benzinovým šestiválcem T6 o výkonu 304 koní a pohonem všech kol. Kromě něj budou k dispozici ještě 2 pětiválcové turbodiesely o výkonech 205 a 163 koní.

Po několika měsících bude nabídka doplněna o přeplňované čtyřválcové benzinové motory o objemech 1,6 a 2 litrů s výkony od 150 po 240 koní, v nabídce zákazník nalezne také "ekologickou" naftovou verzi 1,6 Drive s výkonem 115 koní a spotřebou 4,3 nafty na 100 km. Po roce prodeje bude nabídka obohacena o další 3 benzínové a 1 naftový motor.

Systém detekce chodců

Systém rozpoznávání chodců (Pedestrian Detection) je u nového Volva S60 největší technickou novinkou. Zařízení je schopno rozpoznat chodce, který vstoupil náhle do vozovky a varovat řidiče. Systém samočinně aktivuje plné brzdění, pokud řidič na varování nereaguje včas. Až do rychlosti 35 km/hod. má být tento systém schopen zabránit srážce zcela, při vyšších rychlostech se systém snaží minimalizovat rychlost nárazu.

Vylepšený stabilizační systém

Nové Volvo S60 dostane vylepšený stabilizační systém Advanced Stability Kontrol. Ten  využívá kromě obvyklých snímačů také senzor náklonu karoserie, což umožňuje identifikovat nebezpečnou situaci dříve a přesněji. Přesnost identifikace kritického dynamického stavu na druhou stranu dovoluje uvolnit hranice aktivního zásahu do řízení vozidla při dynamické jízdě.

Prospěšný je také nový systém Corner Traction Kontrol,který ovládá (přibržďováním vnitřních kol) množství přenášeného momentu na jednotlivá kola.

Zajímá Vás cena?

První vozy by měly být dostupné koncem letošního léta, vyrábět se budou v belgickém Gentu. Jejich výrobce plánuje o umístění 90 000 vozů ročně, přičemž třetina produkce zamíří do USA, třetina zůstane v Evropě (včetně Ruska) a poslední třetina vozů bude dostupná pro zákazníky ze zbytku světa. Oficiální cena Volva S60 v provedení sedan nebyla doposud stanovena. V druhé polovině roku se Volvo chystá představit verzi combi, označenou V60 Sports Wagon.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies