Volkswagen Eos GT Sport

Na scénu přichází nový kabriolet Volkswagen Eos GT Sport. Co svému novému majiteli může nabídnout?

Volkswagen Eos GT Sport testovaný v terénu

Představujeme Vám nový Volkswagen Eos GT Sport

V dnešním článku bude řeč o novince na automobilovém trhu - Volkswagenu Eos GT Sport. Hned ze začátku si povíme, odkud se vlastně firma Volkswagen nechala inspirovat pro označení „Eos“.

Název Eos má svůj původ v řecké mytologii, přesněji se jednalo o bohyni Eos, která se vynořovala se svým vozem z mořských hlubin, aby lidem za rozbřesku přinášela denní světlo. Firma Volkswagen se ovšem pro označení svých vozů neinspirovala z řecké mytologie poprvé.

Kabriolet, jak má být…

Volkswagen Eos GT Sport díky svým ideálním rozměrům (4,41 x 1,79 x 1,44 metrů) na první pohled působí opravdu atraktivním a zároveň vzdušným dojmem. Stačilo by zkrátka jen nasednout a pak si užívat rychlou jízdu a vítr ve vlasech.

Oproti svému staršímu bratříčkovi je nový Volkswagen Eos GT Sport vybaven pětidílnou střechou, kterou firma Volkswagen pojmenovala CSC. Střecha není díky tomuto řešení příliš dlouhá, čelní sklo je pak mnohem méně vyklenuté směrem do prostoru pro cestující.

Za zmínku stojí také o 15 milimetrů snížený podvozek, který umocňuje pocit sportovně laděného kabrioletu. 18-ti palcová litá kola jsou samozřejmostí.

Jízdní vlastnosti

Nový Volkswagen Eos GT Sport je k mání v 5 výkonných motorových variantách, které doplňuje točivý moment 650 Nm, Nový Eos se tedy může pochlubit jedním vznětovým (2.0 TDI/103 kW) a čtyřmi zážehovými motory s přímým vstřikováním benzinu do válců: 1.6 FSI/85 kW, 2.0 FSI/110 kW a 2.0 FSI Turbo/147 kW. Vrcholem je šestiválec 3.2 V6/184 kW. Z 0 na 100 km/hod.

Eos GT Sport zrychlí z 0 na 100 km/hod. průměrně za 4.2 sekundy. Maximální rychlost je dle výrobce 308 km/hod., kombinovaná spotřeba se pohybuje okolo 9,3 litrů na 100 kilometrů. Motor plní normu Euro 5.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Machete - nová mexická bomba!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies