Volby 2006 - Termín se blíží

Modré obálky leží opět doma na stole. Co s tím? Jít či nejít? Jak se v tom vůbec vyznat a o jaké volby jde? S čím na nás přišly největší politické strany? Podle čeho si vybrat?
Fotografie zachycující prázdný parlament

Volby do poslanecké sněmovny 2006

Politická kampaň do nás opět buší ze všech stran a všichni chtějí, abychom zvolili právě je. Jak to tak bývá stejně nevíme koho si vybrat. Známé osobnosti se ukazují na plakátech se slovy "Volim" a názvem politického uskupení, které z nějakého důvodu preferují. Jiné strany vyjmenovávají výhody, které nám přinesou a pokud možno i nevýhody, které nám svým jednáním způsobí konkurence..

Volby 2006 – Podle čeho volit politické strany?

Volby 2006 - Televize

Řada lidí volí podle politických šotů nebo toho kdo je jim prostě sympatický z televizní obrazovky. Výhodou je, že to máte hodně jednoduché a nemusíte nad tím přemýslet. Nevýhodou, že zprávy mohou být a bývají zkreslené - stačí si přečíst v několika novinách jednu zprávu - v každých je to kapku jinak.

Volby 2006 - Byla, je a bude

Další část lidí volí toho, koho vždycky. Vzhledem k mladosti většiny politikých uskupení u nás to není zrovna složité. A jen jediná strana je tady pořád, už padesát let. I se svou minulostí, kterou tak lehounce zapomněla.

Volby 2006 - Konkrétní výběr kandidáta

Pak máme voliče, kteří si pozorně vyberou stranu, případně konkrétní kandidáty a těm dají svůj hlas.

Volby 2006 - Nevoliči

A nakonec samozřejmě... Někteří nevolí vůbec... Z principu, nechuti, či blbosti.

Volby 2006 – Nejdůležitější politické strany

Co nám slibují ČSSD, ODS, Zelení, SNK Evropští demokraté, KDU-ČSL a KSČM?

ČSSD

Jistoty a prosperita. Tak zní hlavní heslo Sociální demokracie. Hlavními body programu je bezplatné zdravotnictví, růst platů, zlepšování sociální sítě a hospodářský růst.

ODS

aneb – Společně k vítězství. Hlavní konkurence ČSSD chce udělat hodně hospodářských změn včetně zavedení rovné, patnáctiprocentní daně na vše.

Zelení

Strana, která potěšila všechny ekology. Základní idea je v Ekologické ekonomice, tzn. ve větším využívání zdrojů obnovitelné energie a postupném odbrourávání energií ze zdrojů neobnovitelných.

SNK Evropští demokraté

Shrnuli svůj program do tří základních složek: Fungující stát (boj proti korupci a za zrušení poslanecké imunity), Kvalitní život (investice do školství a kultury) a Prosperující společnost (zjednodušení a snížení daní)

KDU-ČSL

Křesťanská demokratická unie - Česká strana lidová se vždycky stavěla k volbám jako vyvažující pilíř mezi giganty. A vždy, když byli ve vládě a ať už byli v koalici s kýmkoliv se drželi volebního programu. Hodně se zaměřují na podporu venkova, řídí se hodně křesťanskými zásadami.

KSČM

Jako obvykle zakládají komunisté svou kampaň na heslech. Nicméně málokdy nabízejí řešení, která by tady už nebyla. Jejich program může být pro řadu lidí líbivý, nicméně KSČM v historii už několikrát ukázala, nakolik se dá tomu, co říkají věřit. Obrázek si udělejte sami.

Volby 2006 – Čísla politických stran

  1. Strana zdravého rozumu
  2. České hnutí za národní jednotu
  3. Balbínova poetická strana
  4. Liberální reformní strana
  5. Právo a Spravedlnost - ANO tradiční rodině, NE korupci a kriminalitě
  6. NEZÁVISLÍ
  7. Česká pravice
  8. Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)
  9. Občanská demokratická strana
  10. Česká strana sociálně demokratická
  11. SNK Evropští demokraté
  12. Unie svobody - Demokratická unie
  13. Helax - Ostrava se baví
  14. Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET
  15. 4 VIZE - 1.Daňový systém na jednom listu formátu A4. 2.Regulace inovace+Vysoká kvalita=Kratší pracovní týden. 3.Rodinný dům pro každého snadněji. 4.Reklama, která informuje,ano,reklama,která ovlivňuje, ne.- www.4vize.cz.
  16. Česká strana národně socialistická
  17. Moravané
  18. Strana zelených
  19. Humanistická strana
  20. Komunistická strana Čech a Moravy
  21. Koalice pro Českou republiku
  22. Národní strana
  23. Folklor i Společnost
  24. Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová
  25. NEZÁVISLÍ DEMOKRATÉ (předseda V. Železný)
  26. STRANA ROVNOST ŠANCÍ

Volby 2006 – Termín konání

Uskuteční se ve dnech 2. a 3. června, v pátek od 14:00 do 22:00 a sobotu od 8:00 do 14:00

Volby 2006 - Co na to samuraj?

Samurajové sloužili svému pánovi a nic jiného je nezajímalo. My, novodobí bojovníci, si to už dovolit nemůžeme, protože v dnešním světě je velmi obtížné být neutrální. Našim prvořadým cílem je chránit život svůj a svých blízkých, stejně jako zajistit, abychom se měli v určitých rozmezích „dobře". A když nepůjdeme k volbám, jak si potom můžeme stěžovat na vzniklou situaci? Vždyť jsme se přece nijak nezasadili o změnu. Proto vyzývám, stejně jako mnoho dalších organizací - Jděte k volbám. My chápeme, že vás politika nezajímá a že je to hnus. Ale změnit to můžete jen a vy a to jen tak, že hodíte hlasovací lístek do urny. Vybírejte dobře.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies