Vodní lyžování - na vlnách adrenalinu

Vodní lyžování vzniklo propojením plachtění na surfových prknech a klasického lyžování. Tato letní radovánka má sice mnoho disciplín, ale projet se po vodní hladině můžete i bez dodržování jeho pravidel.

Fotografie muže, který zkouší vodní lyže

Vodní lyžování - kopec netřeba

K tomuto ryze letnímu sportu potřebujete jednu či dvě vodní lyže případně prkno, motorový člun a samozřejmě větší plochu, nejlépe zaplněnou vodou. Tato voda může být tekoucí i stojatá a na lyžích se dají vyvádět věci, které mohou hodně zvednout váš adrenalin.

Vodní lyžování - disciplíny

Klouzat se lze po vodní ploše i bez regulí, ostatně nikdo nečeká, že budete provádět napoprvé mistrovské triky, ale pro úplnost, zde jsou závodní kategorie:
 

  • slalom - používá se jen jedna lyže - slalomovka. Soutěžící musí prokličkovat mezi šesti bójkami za motorovým člunem.
  • triky - soutěžící v této disciplíně je hodnocen za jednotlivé prvky pětici rozhodčích. Jede se opět na jedné lyži - trikovce. Závodník objíždí čtyři bóje a na provedení triků má 20 vteřin.
  • skoky - lyže se používají tentokrát dvě a jsou nápadně šiřší. Skokan má k dispozici tři pokusy a počítá se mu ten ten nejdelší. Na rozdíl od předchozích disciplín musí být závodník vybaven helmou, vestou a být navlečen v neoprenu.
  • trojkombinace - výše uvedené discliplíny se sčítají, podobně jako ve sjezdovém lyžování sjezd a slalom.

Vodní lyžování - wakeboarding

I vodní lyžování se dočkalo nové osvěžující injekce. Wakeboarding se totiž jezdí na prkně, dochází tedy ke kombinaci vodního lyžování a surfingu a lze předvádět jiné triky než na lyžích. . Hodně se podobá třeba skateboardingu, protože závodník absolvuje hodně krkolomných figur. Lano může být taženo buď opět člunem nebo taky vlekem. Jezdí se dvoukolově, každá jízda trvá 25 sekund a závodník do nich musí vměstnat pět triků.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Rugby – sport pro drsňáky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies