Videokamera Canon HV10 HDV – nejmenší svého druhu

Společnost Canon vytáhla do konkurenčního boje opravdu špičkový výrobek – videokameru s desetinásobným zoomem, optickým stabilizátorem obrazu a systémem pro přesné a rychlé automatické zaostřování - Canon HV10 HDV.

Fotografie videokamery značky Canon HV10 HDV

Seznamte se s videokamerou Canon HV10 HDV

Canon HDV Camcorder HV10 s rozlišením 2,96 megapixelů je nejmenší videokamerou formátu HDV1080i (High Definition Video) na světě. Inovace snímače přinášejí uživatelům opravdu kvalitní obraz. Desetinásobný zoom a rychlejší i přesnější zaostřování jsou hlavními výhodami této videokamery. Model HV10 uvádí možnost vytváření filmů HD v době, kdy v Evropě začíná televizní vysílání HDTV (High Definition Television).

Mezi nové funkce modelu HV 10 patří

  • formát HDV1080i, snímač CMOS 1/2,7” s rozlišením 2,96 megapixelů s filtrem primárních barev RGB
  • systém Instant AF pro přesné a rychlé automatické zaostřování
  • obvod na zpracování obrazu DIGIC DV II pro formát HD
  • objektiv s 10násobným zoomem s optickým stabilizátorem obrazu Super Range
  • moderní procesor DIGIC DV II s novým algoritmem optimalizovaný pro formát HD
  • zdokonalené fotografování s rozlišením 2,76 megapixelů a možnost současně s natáčením videa HD zaznamenávat fotografie s rozlišením 2,07 megapixelů
  • širokoúhlý výklopný LCD panel s úhlopříčkou 2,7” optimalizovaný pro skutečný širokoúhlý formát
  • příruční videokamera pro formát 1080i High Definition

Ladné tělo videokamery Canon HV10 HDV

Stylové tělo modelu HV10 snímá video v plném rozlišení 1920 x 1080 a je určena pro pohodlné používání jednou rukou. Velikost a jednoduchost ovládání kamery připomíná populární videokamery MiniDV, panoramatický záznam videa ve skutečném širokoúhlém rozlišení 1080i se ukládá na cenově dostupné kazety MiniDV, které jsou v běžné prodejní síti. Vstupní konektor AV umožňuje efektivní archivaci starších analogových nahrávek, které lze digitalizovat přímo na pásek ve videokameře.

Objektiv s 20násobným zoomem pro HD

Objektiv řady L s optickým zoomem 4,5–90 mm f/1,6–3,5 je vyroben podle nejvyšších standardů a čerpá ze 48 let zkušeností společnosti Canon v oblasti vývoje objektivů pro kamery. Výsledkem je výjimečně jasný obraz.

Optický stabilizátor samozřejmostí

Objektiv obsahuje optický stabilizátor obrazu Super Range, který vyrovnává nechtěné vibrace v celém rozsahu frekvencí, a dva filtry Neutral Density (ND), umožňující pracovat s plně otevřenou clonou i při vysoce jasných světelných podmínkách. Oddělené kroužky pro zaostření, zoom a clonu na těle objektivu umožňují úplné ruční ovládání klíčových proměnných. Pokrytí optických členů několika povrchovými vrstvami prakticky odstraňuje stíny, odlesky a chromatické aberace. Body zaostření a zoomu je možné přednastavit a lze se k nim snadno a rychle vrátit.

Systém Instant AF zaručuje špičkové zaostření

Protože u systému HD s větším rozlišením jsou chyby zaostření nápadnější, přichází společnost Canon s novým systémem přesného a rychlejšího automatického zaostřování Instant AF. Je také k dispozici funkce Focus Assist, která umožňuje získat přesně zaostřený obraz při používání ručního zaostřování.

Vynikající optika Canon

Videokamera HV10 je vybavena 10násobným optickým zoomem s optickou stabilizací obrazu Super Range (OIS). Tento moderní systém stabilizace obrazu zjišťuje vibrace v celém frekvenčním rozsahu, včetně pomalých pohybů, které jsou při záznamu videa v rozlišení HD více zřetelné. Systém Super Range OIS také brání roztřesení videokamery při snímání fotografií.

Obrazový procesor DIGIC DV II

Videokamera HV10 je vybavena obrazovým procesorem DIGIC DV II, který byl poprvé použit u naší vlajkové lodi, profesionální videokamery XL H1 pro formát HD. Procesor DIGIC DV II je optimalizován pro formát HD a má oddělené cesty zpracování, které umožňují získat video HD i fotografie v nejvyšší kvalitě. Obojí lze dokonce snímat současně.

Vylepšené pořizování digitálních fotografií

Videokamera HV10 je zároveň také kvalitním digitálním fotoaparátem s rozlišením 2,76 megapixelů a s celou řadou pokročilých funkcí, jako je přímý tisk PictBridge a vestavěný blesk. Fotografie s vysokým rozlišením se ukládají přímo na paměťovou kartu Mini SD a lze je také přenášet z kamery do počítače připojením k portu USB 2.0. Oddělené cesty zpracování videa a fotografií procesoru DIGIC DV II umožňují, aby při záznamu videa na pásky byly současně pořízeny fotografie s rozlišením 2 megapixely.

Plný širokoúhlý formát videokamery Canon HV10 HDV

Obraz videa HD má skutečný širokoúhlý poměr stran obrazu a proto je videokamera HV10 optimalizována pro záznam ve formátu 16:9. Širokoúhlý displej LCD 2,7” umožňuje přesné sledování nahrávaného záznamu tak, jak se později zobrazí na širokoúhlém televizoru. Vodorovná značka na displeji zjednodušuje umístění fotografovaného objektu. Kameru HV10 lze snadno jediným tlačítkem přepnout do formátu Standard Definition (SD) pro záznam videa s poměrem stran 4:3, který je vhodný pro běžné televizory.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Helmut Newton – umění, nebo porno?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies