Vhodná péče pro váš oblek

Oblečením, co máte na sobě, se svým způsobem prodáváte a také reprezentujete firmu, ve které jste zaměstnán. Péče o váš vzhled by tudíž měla být na prvním místě. Pokud nebudete dostatečně pečovat o svůj oblek a byznys oblečení, tak časem snížíte jeho cenu.

Fotografie muže v obleku se zdviženou rukou

 

Abyste zachovali zdraví vašeho obleku, měli byste ho někdy nechat odpočívat. Pokud do práce musíte denně nosit obleky, neměli byste nosit jeden oblek celý týden v kuse. Mějte alespoň dva obleky, které si budete obden střídat, aby si látka odpočinula a provětrala. Kalhoty byste měli nechat odpočinout i dva dny, proto byste měli mít větší zásobu. U kalhot je ještě jeden problém. U nich hrozí často prodření, zvlášť pokud jsou z bavlny. Obecně se bavlněné materiály rychleji prodřou než je to třeba u polyesterového materiálu.

 

Do čistíren byste neměli dávat oblek častěji než 4x ročně. Pak oblek zbytečně zatěžujete příliš vysokým obsahem chemie a jiných agresivních prostředků. Je lepší jej čistit doma a žehlit pomocí páry. Výtečným pomocníkem jsou i speciální kartáče na obleky, které jim prodlouží životnost. Obleky by měli schnout na ramínku, kde se látka lépe přizpůsobí požadovanému tvaru a žehlení se stane snadnějším. Ale pozor! Ramínko by mělo mít podobné rozměry jako vaše ramena. Když je ramínko širší, deformují se vám rukávy. Když je užší, pak se vám vytvoří nevzhledné pásky a látka se bude příliš napínat pod vahou vašeho obleku. Tuto pracnou záležitost přípravy pracovního oblečení si můžete zjednodušit nákupem košil, které jsou z kvalitnějšího materiálu, jenž není nutno žehlit. Ale rozhodně na nich nešetřete, tento nákup se vám určitě vyplatí.

 

Jestliže jste odjeli na služební cestu a nemáte přístup k napařovací žehličce, nevadí. Můžete si vypomoct malým trikem. Když se půjdete sprchovat, nechte oblek s vámi v koupelně. Horká pára, jenž bude stoupat ze sprchy, vám narovná vlákna obleku a nebudete jej muset žehlit. Vlákna se i krásně oživí a dodáte jím tímto způsobem i pružnost. Když v práci máte oblek jako předepsaný “dress code” (vhodné oblečení), pak by bylo vhodné, kdybyste si nakoupil více košil, klidně více kusů v jedné barvě. Většinou se doporučuje bílá barva nebo také světlé odstíny modré a růžové. Aby vás nic nepřekvapilo, je výhodné mít jednu košili i v práci. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit.

 

Odolnější látky, které se tolik nemačkají, jsou kašmír a mohér. Nejhorší látkou z hlediska mačkavosti, je bohužel hedvábí. Pokud se více potíte, můžete vyzkoušet gelový antiperspirant a tělové bavlněné tričko, které vám zmírní pocení. Žlutým skvrnám někdy bohužel zabránit nelze, je dobré, co nejdřív látku zaprat a nenechat příliš zaschnout. Aby oblek nebyl zaprášený, doporučuje se ho umístit i do vaku, ale ne do igelitového. V něm se drží vlhkost a můžete si pak oblek ohrozit i případnou plísní.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies