Velký Meder - dovolená 2006 na Slovensku

Termální koupaliště Velký Meder láká každým rokem stovky ba i tisíce českých turistů. Po modernizaci a přistavění několika objektů se v tomto areálu dá relaxovat opravdu od úsvitu až do soumraku.

Fotografie zachycující ženu v bazénu

Dovolená 2006 - Velký Meder (Čalovo)

Velký Meder zná asi mnoho jeho tehdejších návštěvníků pod jménem Čalovo. Leží téměř na hranici s Maďarskem asi 70 km od hlavního města Slovenska - Bratislavy. Pokud by vás už nebavily vodní hrátky a relax na koupališti, můžete vyrazit buď do Dunajské Stredy (směr Bratislava, cca 20 km) nebo Komárna (opačný směr, cca 35 km), případně překročit hranici s Maďarskem a podívat se do Györu nebo až do Budapešti.

Dovolená 2006 - termální koupaliště Velký Meder

Jestliže však toužíte pouze po odpočinku a pravidelném střetávání se s vodním živlem, není nic lepšího než zdejší „termálné kúpalisko”. Funguje zde už od roku 1974 a je k dispozici kromě letní sezóny i v zimě. Voda v krytém bazénu má přes 35 stupňů Celsia a je vhodna pro léčeni a regeneraci pohybového ústrojí a vyvěrá až 1,5 kilometrové hloubky.

Dovolená 2006 - lážo plážo i u bazénu

Návštěvníci kromě krytého termálního bazénu mohou využívat i další, tentokrát s vodou o něco chladnější. Najdete zde i klasickou plaveckou padesátku i bazén s tobogánem. Před pěti lety byl dokončen další objekt, ve kterém je kromě druhého krytého bazénu k dispozici i sauna, vířivky nebo masáže.
Když vás omrzí vylehávání na dece, oceníte minigolf, plážový volejbal, kurty pro tenis a nohejbal nebo maxišachy. V areálu je otevřeno spousta stánku s rychlým občerstvením, zmrzlinou (ta je obzvlášť výtečná), ale můžete si zajít i do resturace nebo na procházku do lesoparku, do kterého je celý areál zasazen.

Dovolená 2006 - Velký Meder ubytování

Jestliže se rozhodnete vyrazit do Velkého Mederu i na poslední chvíli, nemusíte mít strach, že neseženete ubytování. Kromě penzionů a hotelů zde existuje možnost bydlení v menších apartmánech nebo chatkách, případně se po domluvě s majiteli mnoha rodinných domů, kteří poskytují ubytování, dá domluvit i spaní ve stanech na jejich pozemcích. Nezbývá než si zatrhnout datum v kalendáři a na jih Slovenska se podívat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Marika Šoposká – nová tvář českého filmu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies